Aston Martin lucrează în continuare la SUV-ul său

de Sebastian Toma
Marti, 17.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Englezii de la Aston Martin continuă dezvoltarea SUV-ului prefigurat de conceptul Lagonda. Modelul va fi bazat pe Mercedes-Benz G-Klasse şi va avea un design diferit de cel al conceptului.

Esential 2009 este anul de debut al conceptului Aston Martin Lagonda, care prefigura un SUV al mărcii din Gaydon.
Aston Martin nu a abandonat dezvoltarea unui SUV, modelul fiind în continuare în lucru. Marca britanică este şi mai motivată să lanseze un asemenea model în viitor, graţie existenţei unor modele precum Bentley EXP 9F şi Lamborghini Urus, care au atras deja atenţia consumatorilor înstăriţi în privinţa acestei noi nişe. Cei de la Aston Martin nu au decis încă denumirea noului model, dar au anunţat că acesta va avea un design diferit de cel al conceptului şi că va prelua platforma lui Mercedes-Benz G-Klasse în baza unui parteneriat semnat cu constructorul german.

În ceea ce priveşte motorizările, Aston Martin ar putea să ofere unitatea V12 de 6.0 litri în oferta SUV-ului său, dar englezii de la Autocar sugerează posibilitatea introducerii unor propulsoare de cilindree mai redusă, alături de eventuale versiuni diesel sau hibride. Cei de la Aston Martin nu au specificat cum vor realiza producţia noului lor model, existând posibilitatea preluării unor caroserii finisate de la uzina Steyr din Austria şi echiparea acestora la fabrica din Gaydon, după cum au făcut în cazul Aston Martin Cygnet, bazat pe Toyota iQ.

"Mercedes a avut nevoie de un miliard pentru a relansa brandul Maybach.

Suntem de părere că Lagonda poate reveni pe piaţă cu costuri mai mici de atât.", a declarat Ulrich Bez, şeful Aston Martin.

Urmareste Automarket
Ideea Aston Martin, de a lansa un SUV sub protecţia unui brand de lux dedicat, vine după ce constructorul a realizat că modelele sale nu pot fi conduse în ţări cu o infrastructură dezastruoasă. Aşa a apărut nevoia de a avea un SUV Lagonda, capabil să se vândă pe pieţele emergente, cum sunt Rusia şi China.
Ulrich Bez susţine că preţul SUV-ului va fi cuprins între 150.000 şi 350.000 de euro, ceea ce va da naştere unui nou segment de modele 4x4 de lux, pe care doar Bentley cu al său crossover ar putea concura. Pentru a câştiga şi mai mulţi clienţi din fosta Republică Sovietică, Lagonda va oferi şi o versiune blindată a SUV-ului.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru