Aston Martin poate comercializa modelele DB9 și Vantage în SUA după ce a primit o scutire temporară pentru noile reguli de siguranță

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 02.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La jumătatea acestui an, anunțam că Aston Martin nu va mai putea vinde modele ca DB9 și Vantage pe piața nord-americană. Motivul era neconformitatea cu noile standarde de siguranță americane. Producătorul britanic a reușit, însă, să obțină o scutire temporară de la aceste reguli.

În luna august Aston Martin anunța că nu va mai putea comercializa modele ca DB9 și Vantage pe piața din Statele Unite ale Americii din cauza neconformității cu noile reguli de siguranță impuse. Regulile făceau referire la protecția pasagerilor în caz de impact lateral, iar modelele producătorului britanic erau neconforme cu acest nou regulament american. Regulamentul revizuit a intrat în vigoare pe 1 septembrie, dar Aston Martin a reușit să obțină o scutire temporară.

Administrația Americană pentru Securitatea Traficului (NHTSA) a oferit o scutire temporară ce permite britanicilor de la Aston Martin să vândă modelele DB9 și Vantage în SUA. Aston Martin DB9 va mai putea fi comercializat până în luna august 2016, iar modelul Vantage până în august 2017. De asemenea, versiunile decapotabile ale celor două modele au primit și ele derogări și vor putea fi vândute în America până în 2017.

Urmareste Automarket
NHTSA și-a motivat decizia prin impactul economic pe care l-ar fi avut noul regulament asupra unui producător de serie mică și prin faptul că Aston Martin și-a arătat intenția de a satisface noul regulament în viitorul apropiat.

Via worldcarfans

Comentarii (1)

  • E bine? Nu. Nu e bine, cu siguranta. Discriminare (pozitiva, vezi favoritism)? Da!
    Practic Aston Martin a obtinut derogarea pe perioada de maturitate a acestor modele. Un efect secundar chiar ar putea fi cresterea vanzarilor datorate clientilor care se vor grabi oarecum sa achizitioneze un Aston Martin tinand cont ca mai au 1-2 ani de a face acest lucru pentru respectivele modele.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru