NHTSA

Vineri, 23 Decembrie 2022 | Siguranta

Mercedes-Benz recheamă în service un singur exemplar Clasa S, din cauza bordului instalat necorespunzător

Constructorul german de automobile recheamă în service un singur exemplar Clasa S, fabricat în 2022, și comercializat pe piața din SUA. Din câte se pare, bordul a fost instalat necorespunzător.
Vineri, 17 Iunie 2022 | Siguranta

Mașini care rulau semi-autonom, implicate în 392 de accidente în doar 10 luni

Potrivit datelor furnizate de NHTSA (din SUA), pe o perioadă de 10 luni au fost înregistrate 392 de accidente în care au fost implicate mașini care rulau semi-autonom.
Luni, 16 August 2021 | Tehnologie

SUA: Tesla este investigată pentru posibilele accidente provocate de sistemul Autopilot

Administrația pentru Siguranța Traficului Rutier (NHTSA) din Statele Unite a deschis o anchetă oficială împotriva Tesla după ce a descoperit că sistemul Autopilot ar fi provocat mai multe accidente în ultimii trei ani și jumătate.
Vineri, 12 Ianuarie 2018 | Masini autonome

General Motors vrea să lanseze servicii de tip Uber cu mașini fără pedale și volan: modelele Chevrolet Bolt modificate ar putea circula pe drumurile publice din 2019

General Motors are planuri pentru lansarea unor servicii de ride-sharing, precum Uber, folosind mașini autonome care nu au volan sau pedale. Americanii speră ca modelele lor Chevrolet Bolt modificate să primească aprobarea pentru a circula pe drumurile publice din 2019.
Luni, 23 Ianuarie 2017 | Siguranta

Tehnologia schimbă industria: recall-urile auto ar putea fi înlocuite în viitor de update-uri software

O investigație asupra unui accident mortal suferit de un șofer Tesla ar putea determina înlocuirea recall-urilor auto cu un simplu update software, dacă acesta este suficient pentru a remedia problemele tehnice.
Vineri, 10 Iunie 2016 | Masini electrice si hibride

Oficialii Tesla Motors, trași de urechi de autoritățile americane: au încercat să ascundă defecte prin înțelegeri confidențiale semnate cu clienții

O serie de probleme la nivelul suspensiilor unor exemplare Model S au fost reparate gratuit de Tesla în schimbul păstrării confidențialității din partea clienților. Autoritățile americane susțin că mișcarea e una "problematică".
Luni, 08 Iunie 2015 | Siguranta

NHTSA a prezentat prototipul unui sistem care previne pornirea motorului dacă șoferul a consumat alcool

Organismul american independent de siguranță a transporturilor a prezentat propunerea sa pentru eradicarea conducerii vehiculelor sub influența alcoolului: contactul care nu permite pornirea motorului fără un test cu fiola.
Duminica, 02 Noiembrie 2014 | General

Aston Martin poate comercializa modelele DB9 și Vantage în SUA după ce a primit o scutire temporară pentru noile reguli de siguranță

La jumătatea acestui an, anunțam că Aston Martin nu va mai putea vinde modele ca DB9 și Vantage pe piața nord-americană. Motivul era neconformitatea cu noile standarde de siguranță americane. Producătorul britanic a reușit, însă, să obțină o scutire temporară de la aceste reguli.
Marti, 19 August 2014 | Industrie

Aston Martin nu va mai putea vinde modelele DB9 şi Vantage în SUA. Motivul: nu sunt conforme cu noile reguli de siguranţă

O serie de reguli noi privind protecţia pasagerilor la impactul lateral vor fi impuse de la 1 septembrie pentru modelele comercializate în Statele Unite ale Americii. Aston Martin va fi unul dintre constructorii afectaţi, modelele DB9 şi Vantage nefiind conforme cu noile reguli.
Luni, 19 Mai 2014 | Industrie

Amendă record pentru GM: 35 de milioane de dolari pentru amânarea unei rechemări în service

NTHSA a amendat General Motors cu 35 de milioane de dolari pentru evitarea unei rechemări în service cu bună ştiinţă. În urma anunţării sancţunii, CEO-ul GM, Mary Barra, a declarat că îşi propune să transforme compania într-un lider al industriei în materie de siguranţă.
Marti, 01 Aprilie 2014 | Siguranta

Lege votată în SUA: toate autovehiculele noi vor avea cameră de marşarier în standard până în mai 2018

Americanii vor să-şi facă şoselele mai sigure în anii ce vor urma şi au votat o lege care obligă producătorii de automobile să monteze camere video pentru marşarier pentru toate modelele fabricate după 1 mai 2018.
Vineri, 09 August 2013 | Siguranta

Victorie pentru Tesla: Cinci stele de siguranţă la primul crash test al mărcii

Tesla Motors a trecut cu brio de primul crashtest din istoria sa. Vorbim despre testele de impact ale NHTSA, pe care Model S le-a promovat cu cinci stele de siguranţă.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 19 Iunie 2013 | Siguranta

Chrysler a cedat presiunilor NHTSA şi va verifica în service 1.56 milioane de exemplare Jeep Cherokee şi Liberty

După ce iniţial refuzaseră să iniţieze o acţiune de recall cerută de organizaţia americană NHTSA din cauza unor rezervoare amplasate prost, cei de la Chrysler au cedat şi vor verifica problema.
Joi, 06 Iunie 2013 | Siguranta

Scandal în SUA: Chrysler refuză să iniţieze un recall de 2.7 milioane de maşini ordonat de NHTSA

Deşi organizaţia care se ocupă ce siguranţa pe şoselele americane i-a anunţat pe cei de la Chrysler că 2.7 milioane de maşini sunt expuse incendiilor din cauza plasării defectoase a rezervorului, compania americană refuză să iniţieze rechemarea în service.
Miercuri, 24 Aprilie 2013 | Siguranta

NHTSA recomandă eliminarea funcţiilor de internet şi SMS din sistemele multimedia ale maşinilor

Americanii de la NHTSA au emis o serie de recomandări pentru producătorii de automobile. Acestea vizează eliminarea funcţiilor de SMS şi internet ale sistemului multimedia în timp ce vehiculul se află în mişcare.
Vineri, 07 Decembrie 2012 | Siguranta

Cutiile Negre vor deveni standard pe toate modelele noi vândute în SUA din 2013

Casa Albă a aprobat propunerea NHTSA de a standardiza folosirea Cutiilor Negre pe toate maşinile noi vândute în SUA. Propunerea va intra în vigoare chiar de anul viitor, urmând ca sistemele să monitorizeze toate datele maşinii.
Miercuri, 13 Iunie 2012 | Siguranta

Designul evoluat al maşinilor a salvat un milion de oameni doar în 2008 în SUA

Un studiu publicat de NHTSA în SUA arată că evoluţia designului auto din perioada 2000-2008, şi noile tehnologii de siguranţă au salvat vieţile a sute de mii de oameni.
Joi, 12 Aprilie 2012 | Feature

FEATURE: Tot ce trebuie să ştii despre crash-teste

Toţi constructorii auto îşi testează automobilele pentru a verifica siguranţa ocupanţilor în caz de accident. Iată principalele tipuri de crash-teste.
Marti, 29 Noiembrie 2011 | Siguranta

Chevrolet Volt, investigat oficial de NHTSA

NHTSA a demarat o anchetă formală în privinţa lui Chevrolet Volt. Între timp, GM le oferă maşini de împrumut posesorilor de Volt care se tem că ar putea avea probleme în caz de accident.
Marti, 15 Noiembrie 2011 | Siguranta

Chevrolet Camaro este primul model cu punctaj maxim la testele noi de la NHTSA

Camaro este primul model care a obţinut punctajul maxim conform noii metodologii de testare a celor de la NHTSA la toate cele şase probe.

Tag-uri similare

Mercedes, Ferrari, BMW, Volkswagen, Ford, Toyota, Porsche, Hyundai, GM, Chevrolet
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru