Mercedes-Benz recheamă în service un singur exemplar Clasa S, din cauza bordului instalat necorespunzător

de Alexandru Monenciu
Vineri, 23.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile recheamă în service un singur exemplar Clasa S, fabricat în 2022, și comercializat pe piața din SUA. Din câte se pare, bordul a fost instalat necorespunzător.

Rechemările în service sunt, oarecum, o normalitate, iar constructorii de automobile le iau în serios, fie că este vorba de, să zicem, 100.000 de mașini, fie că este vorba de una singură. Așa cum este cazul germanilor de la Mercedes-Benz.

Potrivit americanilor de la National Highway Traffic Safety Administration, sau NHTSA, constructorul din Stuttgart recheamă în service un singur exemplar Clasa S, fabricat în 2022, și comercializat pe piața din SUA.

Din câte se pare, bordul a fost instalat necorespunzător, iar airbag-ul pasagerului din dreapta ar putea să nu funcționeze așa cum trebuie în caz de accident. În service, o parte a bordului va fi înlocuită pe cheltuiala producătorului, desigur.

Să detaliem puțin, în primăvara acestui an, un furnizor al celor de la Mercedes-Benz a demarat o investigație după ce a descoperit neconformități în timpul unui control de calitate. După o serie de teste s-a dovedit că adezivul utilizat la nivelul bordului era prea slab, iar problema a fost corectată.

În ciuda operativității furnizorului, un singur exemplar Mercedes-Benz Clasa S a fost afectat de această problemă.

via Motor1

Comentarii (2)

  • Este pe youtube o comparatie frumoasa intre Mercedes S W140 si modelul asta. Practic ai nevoie de cele mai scumpe optiuni pentru suspensie ca sa fie masina noua mai confortabila decat modelul vechi, altfel tancul de acum 30 de ani amortizeaza gropile ceva mai bine. Si ca tot veni vorba de bord, display-urile alea erau un magnet de praf.
    9 3
  • Deci au folosit un TIR de butoaie cu adeziv și numai un exemplar clasa S a fost afectat. Asta da precizie nemțească ! Dar am văzut la Diesel Gate că acești oameni ultracorecți au o problemă cu perceperea realității și cu torsionarea ei în favoarea lor. Americanii și-au dat seama că trișează, i-au avertizat și lor nu le-a păsat că au două programe, unul pentru testarea statică și unul pentru a avea performanțe în mers dar care polua masiv. Așa că după 6 luni în care nemților nu le-a păsat americanii i-au dat în gât așa cum ar fi trebuit de la bun început.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru