Aston Martin prezintă DB5 Junior: modelul electric destinat celor mici are versiune cu aproape 14 CP și costă peste 50.000 de euro

de Cornel Șocariciu
Vineri, 28.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin DB5 Junior este un vehicul electric destinat celor mici. Proiectul a fost realizat cu ajutorul celor de la Little Car Company și va fi disponibil și într-o variantă DB5 Vantage Junior cu 13.6 CP.

Aston Martin a prezentat DB5 Junior, un vehicul electric destinat, în special, celor mici. La fel ca în cazul lui Bugatti Baby II, noul DB5 Junior a fost dezvoltat și va fi produs cu ajutorul companiei Little Car Company.

Cu un design inspirat de celebrul Aston Martin DB5, noul vehicul electric are o lungime de aproape trei metri și poate găzdui și un adult.

Aston Martin DB5 Junior va fi disponibil în două versiuni: Standard și Vantage. Versiunea standard a modelului electric va fi echipată cu un motor de 6.7 cai putere și cu o baterie cu o capacitate de 1.8 kWh. Conform reprezentanților producătorului britanic, această versiune are 270 de kilograme și poate rula cu până la 48 km/h. Autonomia anunțată este cuprinsă între 16 și 32 de kilometri, în funcție de modul de rulare ales (Novice, Expert și Race).

La fel ca în cazul lui Bugatti Baby II, pachetul de baterii al noului Aston Martin DB5 Junior poate fi schimbat, astfel încât clienții nu vor mai fi nevoiți să aștepte pentru reîncărcarea acumulatorilor.

Versiunea DB5 Vantage Junior va fi echipată cu un motor electric cu o putere de 13.6 cai putere, iar pachetul de baterii include două module de 1.8 kWh.

În acest moment, oficialii companiei nu au anunțat alte informații cu privire la viteza maximă sau autonomia lui DB5 Vantage Junior.

Prețul unui exemplar Aston Martin DB5 Junior este de 35.000 de lire (echivalentul a peste 39.000 de euro), în timp ce varianta DB5 Vantage Junior pleacă de la 45.000 de lire (echivalentul a 50.200 de euro).

Comentarii (1)

  • 50.000€? Fain. A înnebunit lupul!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru