Aston Martin prezintă ediția limitată DBS 59: 24 de exemplare DBS Superleggera special create în cinstea victoriei de la Le Mans din 1959

de Paul Cosma
Duminica, 21.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a lansat o ediție specială pentru modelul DBS Superleggera. Colecția DBS 59 cuprinde 24 de exemplare ce au fost create pentru sărbătorirea victoriei Aston Martin în cursa de la Le Mans din 1959.

În urmă cu aproape 60 de ani, Aston Martin reușea să se impună în cursa de 24 de ore de la Le Mans, ocupând locurile 1 și 2 cu ajutorul celebrului DBR1.

Pentru a sărbători această performanță, britanicii s-au gândit să lanseze o ediție specială bazată pe DBS Superleggera, cel mai puternic și performant model din gamă.

Colecția presupune 24 de exemplare “DBS 59” în nuanța Racing Green, câte unul pentru fiecare oră din cele 24 ale cursei de la Le Mans. Aston Martin DBS 59 beneficiază de anumite detalii din bronz, precum însemnele Superleggera de pe capotă, grilă față personalizată și jante speciale de 21 de inch.

La interior, britanicii au replicat materialele ce se regăseau pe mașina câștigătoare din 1959, habitaclul fiind dominat de pielea Chestnut Tan.

DBS Superleggera a fost lansat în 2018 cu un motor V12 de 5.2 litri care dezvoltă 725 de cai putere și un cuplu de 900 Nm. Modelul are nevoie de 3.4 secunde pentru 0-100 km/h și atinge o viteză maximă de 340 km/h.

Via Aston Martin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru