Aston Martin Racing lansează colecția The Vantage Legacy: trei mașini de circuit care marchează succesul constructorului britanic în competiții

de Cornel Șocariciu
Luni, 23.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia Aston Martin Racing a prezentat colecția The Vantage Legacy. Britanicii propun un pachet format din Vantage GTE, V12 Vantage GT3 și Vantage GT4, trei modele care până în 2018 au reușit să strângă numeroase victorii în cursele de circuit.

Aston Martin Racing a dat naștere colecției The Vantage Legacy pentru a marca una dintre cele mai de succes perioade din istoria constructorului britanic în sporturile cu motor. Colecția este formată din trei versiuni ale modelului Vantage: GTE, V12 Vantage GT3 și Vantage GT4.

Aston Martin Vantage GT4 este primul model de curse dezvoltat în era arhitecturii VH. Acesta a debutat pe circuit în 2009, iar până la finalul anului 2018, Aston Martin Racing a produs 107 unități. Multe dintre aceste exemplare încă pot fi admirate pe circuite concurând în diverse etape regionale.

Aston Martin V12 Vantage GT3 a fost introdus în 2012 și s-a impus rapid în campionatul britanic de GT-uri, câștigând titlurile din 2013, 2015, 2016 și 2018. În cei șapte ani de producție, divizia de competiții Aston Martin a produs 46 de unități V12 Vantage GT3.

Aston Martin V8 Vantage GTE a debutat pentru prima oară în cursa de anduranță de la Sebring din 2012. Până la finalul anului 2018, modelul britanic s-a impus de două în clasa GTE AM a cursei de 24 de ore de la Le Mans.

Conform diviziei Aston Martin Racing, toate cele trei mașini ale colecției The Vantage Legacy sunt noi și pot fi utilizate în competiții.

"Pentru un adevărat colecționar, acest trio reprezintă tributul suprem adus unei ere de succes în motorsportul internațional", a declarat David King, președintele Aston Martin Racing.

Reprezentanții diviziei britanice nu au anunțat prețul colecției The Vantage Legacy.

Comentarii (1)

  • Deci, se încarcă prin USB-ul uriaș din grilă... :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru