Aston Martin renunță la echipa de uzină din Campionatul Mondial de Anduranță: resursele vor fi direcționate către Formula 1

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 23.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipa de uzină Aston Martin se retrage din Campionatul Mondial de Anduranță. Britanicii spun că resursele vor fi direcționate către echipa de Formula 1 și către clienții care vor alege să concureze în competițiile internaționale cu modelul Vantage.

Oficialii Aston Martin au anunțat că din 2021 vor renunța la echipa de uzină din Campionatul Mondial de Anduranță (WEC). Britanicii împreună cu cei de la Prodrive au fost prezenți la clasa GT încă din 2012, însă de anul viitor, resursele vor fi direcționate către Formula 1 (echipa Racing Point își schimbă numele în Aston Martin) și către clienții care vor alege să concureze în competițiile internaționale cu modelele Aston Martin.

În toată acestă perioadă, Aston Martin a bifat 47 de victorii la clasa GT-urilor (inclusiv 4 victorii în cursa de 24 de ore de la Le Mans), iar piloții Nicki Thiim și Marco Sorensen s-au impus de două ori în clasamentul general de final de sezon. De asemenea, anul acesta, britanicii au încheiat pe prima poziție dedicată echipelor.

Deși nu va mai exista o echipă de uzină, Aston Martin a încheiat un contract cu Prodrive, astfel încât modelul V8 Vantage GT să poată fi produs și distribuit clienților care își doresc să concureze cu modelul britanic.

"Vantage a dovenit anul acesta că are stofă de campion, iar în varianta GTE s-a impus în cursa de 24 de ore.

Cu versiunea Vantage GT3 ne dorim să oferim partenerilor și clienților cele mai bune oportunități pentru a se duela cu ceilalți rivali pentru victorii în cursele de anduranță", a declarat Tobias Moers, CEO-ul Aston Martin.

Comentarii (2)

  • Costel
    premiera versiunii autentice a noului blockbuster
    *Nu ii vreme pentru trecut in nefiinta*, pelicula apartinand notoriei francize 007 si in care cei din Gaydon se identifica ca fiind merituosii posesori ai unor contributii extrem de importante de-a lungul timpului, are loc in Albert Park din Melbourne in tot week-end-ul 19-21 martie 2021!

    in rolul principal: Sebastian Vettel

    in rolul secundar: Lance Stroll

    decoruri: Lawrence Stroll

    scenografia: Otmar Szafnauer

    montajul & regia: Sebastian Vettel
    3 2
  • ...iar la finalul sezonului sunt marii câştigători ai Zmeurei de Aur. Acum între noi fie vorba, dacă nu concurau în 2020 cu MB2019 crezi că erau mai buni ca alfa romeo? Când copiezi, îţi arăţi "adevărata valoare". În altă ordine de idei, înlocuirea lui Perez cu Vettel va fi un mare minus pentru rezultatele echipei
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru