Aston Martin V12 Vantage S Roadster, cea mai rapidă decapotabilă a englezilor

de Sebastian Toma
Miercuri, 16.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Englezii de la Aston Martin au dezvoltat o versiune cabriolet a celui mai rapid model Vantage din istorie. Se numeşte Aston Martin V12 Vantage S Roadster şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.1 secunde.

Esential 0.2 secunde diferenţiază versiunea Coupe de Roadster în cazul modelului Aston Martin V12 Vantage S la accelerarea de la 0 la 100 km/h.
Aston Martin V12 Vantage S, versiunea decapotabilă a celui mai rapid Vantage din istorie, a fost prezentată astăzi şi devine cel mai rapid cabriolet din gama producătorului britanic. Cel mai puternic model decapotabil construit vreodată de Aston Martin are o motorizare V12 de 565 CP şi 620 Nm, cuplată unei transmisii Sportshift III cu şapte trepte. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h a modelului britanic este realizată în doar 4.1 secunde, în timp ce viteza maximă este de 323 km/h. În comparaţie cu versiunea coupe, masa a crescut cu 80 de kilograme, totalizând 1.745 kilograme. Vestea bună este că noul roadster al britanicilor este cu 20 de kilograme mai uşor decât predecesorul său, deci tot există un câştig la acest capitol.

OFICIAL: Aston Martin V12 Vantage S devine cel mai rapid Vantage din istorie

Performanţele dinamice sunt susţinute de un set de amortizoare adaptive Bilstein, care au trei moduri de funcţionare, la fel cum are şi sistemul dinamic de control al stabilităţii.

Respectivele moduri de rulare sunt: Normal, Sport şi Track. Odată cuplat modul Sport, este modificat automat nivelul de asistenţă al sistemului de servodirecţie şi este schimbat sunetul făcut de evacuarea sport prin deschiderea unor clapete la tobelor finale, derivate la rândul lor din cele folosite de One-77. În funcţie de alegere, sistemul ABS va funcţiona în unul dintre cele două moduri de operare.

Cea mai rapidă decapotabilă oferită vreodată de Aston Martin poate să atingă 323 km/h şi are un motor V12 de 565 CP.

Urmareste Automarket
Încă de la nivelul de echipare standard, V12 Vantage S Roadster are sistem de frânare carbon-ceramic, pentru a controla fără oboseală caii putere din dotarea decapotabilei. Divizia de personalizare Q de la Aston Martin oferă o gamă largă de materiale şi culori pentru clienţii acestui model, care ar putea să vrea ceva mai mult decât pachetul de ornamente din fibră de carbon şi jantele din aliaj uşor cu design cu zece spiţe.

Via AstonMartin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru