Aston Martin V12 Vantage S - vârful gamei britanice atinge 330 km/h

de Bogdan Mirică
Miercuri, 29.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a lansat astăzi noul V12 Vantage S, cel mai rapid model al său, exceptându-l pe exclusivistul One-77. V12 Vantage S dispune de 573 de cai putere şi poate ajunge la 330 km/h.

După ce a impresionat cu noul concept CC100 în cadrul Concursului de Eleganţă Villa dEste, Aston Martin continuă să îşi celebreze centenarul cum ştie mai bine: lansând modele noi. Anticipat de o serie de teasere, astăzi şi-a făcut apariţia şi noul V12 Vantage S, cel mai rapid model de serie din istoria Aston Martin, cu excepţia supercarului One-77.

Ce face special noul V12 Vantage S este ceea ce găsim sub capotă. După cum o sugerează şi numele, puterea este oferită de un motor V12 de 6.0 litri, capabil să livreze 573 de cai şi 620 de Nm. Resursele sunt administrate cu ajutorul unei cutii automate Sportshift III AMT, capabilă să ajute supercarul să atingă o viteză maximă de 330 km/h.

Esential 573 de cai putere oferă noul V12 Vantage S.
1663 de kilograme cântăreşte V12 Vantage S.
330 de km/h poate atinge Aston Martin V12 Vantage S.
Sprintul de la 0 la 100 de km/h nu a fost anunţat, însă ne putem aştepta ca bagajul de putere, împreună cu masa totală de 1663 kilograme, să facă ca acesta să scadă sub 4 secunde.
Aston Martin V12 Vantage S dispune de amortizoare Bilstein, de frâne din carbon ceramic Brembo, derivate din cele ale lui One-77, şi de un sistem de control al stabilităţii care poate fi complet oprit. Nu lipsesc jantele din aliaj, cu 10 spiţe, încălţate cu pneuri Pirelli P Zero Corsa, evacuarea nouă, mai uşoară, prizele de aer din carbon şi grila revizuită, mult mai largă, inspirată de cea a conceptului CC100.

La interior, noul model vine cu scaune din fibră de carbon, îmbrăcate în piele şi Alcantara, cusături contrastante şi un pachet cu inserţii din fibră de carbon şi aluminiu.

Data de lansare pe piaţă a fost fixată undeva spre sfârşitul acestui an, iar preţul, deşi este necunoscut, ne putem aştepta să sară de 159.000 de euro, cât costă în prezent V12 Vantage.

via Aston Martin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru