Aston Martin CC100: un concept car spectaculos ce marchează centenarul mărcii britanice

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 19.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a dezvăluit astăzi un concept car special dedicat celebrării celor 100 de ani împliniți de marca britanică. Numele său este CC100 și este inspirat din lumea sporturilor cu motor.

Aston Martin a pregătit atent prezentarea acestui concept special. O serie de teasere au pregătit terenul pentru ca astăzi, 19 mai 2013, Aston Martin să dezvăluie oficial modelul CC100 Speedster. Este un concept car spectaculos inspirat din trecutul glorios al mărcii britanice în motorsport, dar ne arată elemente importante de design ce se vor regăsi pe viitoarele modele ale gamei. Aston Martin CC100 celebrează cei 100 de ani pe care marca de lux din Marea Britanie îi împlinește în acest an.

CC100 Speedster plătește, de asemena, tribut unui model special din istorie. Este vorba de Aston Martin DBR1 din 1959, modelul cu care englezii au câștigat în acel an cursa de anduranță de la Le Mans. DBR1 a inspirat forma de speedster clasic cu două locuri. CC100 nu este doar un show car, este un automobil perfect funcțional capabil de performanțe, iar Aston Martin a ales să îl prezinte publicului la Nurburgring cu ocazia cursei de 24 de ore ce se desfășoară în acest weekend.

Conceptul CC100 a fost pilotat de Ulrich Bez, șeful mărcii Aston Martin, fiind secondat de Sir Stirling Moss, ce a pilotat un Aston Martin DBR1.

Esential DBR1 este modelul Aston Martin ce a inspirat conceptul CC100
V12 de 6.0 litri este sursa puterii pentru Aston Martin CC100
Acronimul CC100 se referă la denumirea Concept Car, iar cifra 100 face referire directă la centenarul Aston Martin. Pe lângă tributul plătit istoriei, concepul CC100 ne dezvăluie și o serie de elemente de design ce cel mai probabil se vor regăsi pe modele viitoare. În primul rând, CC100 se prezintă cu o grilă frontală reinterpretată și foarte multe elemente de carbon. Puterea vine de la un motor V12 de 6.0 litri asociat cu o cutie de viteze cu șase trepte automată, ce poate fi însă comandată și manual. Aston Martin spune că CC100 poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 4 secunde, iar viteza maximă limitată este de 290 km/oră.

Conceptul a fost gândit, desenat și realizat în mai puțin de șase luni.

Interiorul este minimalist, dar funcțional și extrem de frumos datorită unor elemente retro îmbinate perfect cu fibra de carbon modernă. CC100 renunță la indicatoarele de bord clasice în favoarea unui display digital modern, iar blocurile optice folosesc tehnologia LED. Aston Martin CC100 are o lungime de 4.5 metri și 2 metri lățime, în timp ce greutatea totală este de 1.200 kg. Aston Martin a construit deocamdată un singur exemplar CC100.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • antiqua
    spatele cam....italian.dar oricum e ...fain
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru