Aston Martin Vantage SP10 - ediţie specială de 436 cai putere

de Bogdan Mirică
Vineri, 08.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin sărbătoreşte victoriile obţinute într-o competiţie desfăşurată pe circuitul de la Nurburgring cu o ediţie specială a modelului V8 Vantage, botezată SP10.

Aston Martin a anunţat lansarea unei ediţii speciale a modelului Vantage. Este vorba despre versiunea V8, care a fost declinată în ediţia botezată SP10 şi înzestrată cu ceva mai multă putere şi cu ceva mai mult spirit agresiv.

Potrivit comunicatului oficial emis de constructorul britanic, noua ediţie vine să sărbătorească victoria lui Aston Martin Vantage GT4 în seria de curse VLN desfăşurate pe circuitul de la Nurburgring. Numele vine chiar de la categoria SP10, unde a concurat supercarul britanic.

Pentru a se diferenţia de versiunea de bază, SP10 mizează pe un look exterior uşor modificat, cu elemente împrumutate de la fratele V12 Vantage, de la care preia şi evacuarea activă. Disponibil în variantele Coupe şi Roadster, SP10 beneficiază de un set de jante exclusive, Ceramic Grey metallic, de o extensie frontală din fibră de carbon şi de deflector confecţionat din acelaşi material. Exteriorul primeşte o culoare neagră, la fel ca şi interiorul, unde regăsim tapiţerie din Alcantara atât pe scaune cât şi pe volan.

Esential 436 de cai putere oferă noul Vantage SP10.
4.5 secunde sunt necesare pentru a atinge 100 km/h.
Modificări importante şi sub capotă, unde puterea totală creşte cu 10 cai.
Astfel, unitatea V10 de 4.7 litri ajunge să producă 436 de cai putere şi 490 de Nm, suficient pentru un sprint de la 0 la 100 de km/h în 4.5 secunde şi pentru o viteză maximă de 305 km/h. O noutate absolută este şi oferirea acestei variante cu o transmisie manuală în şase trepte. Opţional, clienţii pot comanda şi o cutie secvenţială cu şapte rapoarte, care schimbă cu 20% mai repede decât cea standard a lui Vantage S.

Preţul pentru această ediţie specială a fost fixat la 96.635 de euro. Modelul va fi oferit exclusiv în Europa.

via autoweek

Comentarii (2)

  • una peste alta un concurent pentru porsche 911! cifrele sunt frumoase dar ar trebui sa ofere un feeling si performante pe circiut asemanatoare modelului german
    0 1
  • Este vorba despre versiunea V8,

    iar mai jos

    Astfel, unitatea V10

    eu n-am inteles
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru