Aston Martin Virage - sfârşit de carieră prematur din cauza vânzărilor slabe

de Bogdan Mirică
Luni, 03.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin se pregăteşte să oprească producţia modelului Virage. Supercarul s-a dovedit a fi o dezamăgire din punct de vedere al vânzărilor, locul său urmând să fie suplinit de un DB9 revizuit.

Esential 1000 de unităţi Virage a vândut Aston Martin în 18 luni de producţie.
În februarie 2011, Aston Martin lansa Virage, un model surprinzător pe care presa de specialitate nu îl aştepta. Cu un design nou, inspirat de filosofia supercarului One-77, noul Virage îşi propunea să extindă oferta constructorului britanic şi să aducă noi clienţi.

La 18 luni de la lansare însă, Virage este doar o oglindire timidă a planurilor constructorului din Regat. Cu doar 1000 de unităţi vândute, supercarul se pregăteşte de plecare.

Cariera sa prea scurtă va fi continuată de un model cu care Aston Martin a impresionat de-a lungul timpului. Oficialii englezi vor elimina Virage, locul său urmând să fie suplinit de un DB9 recalibrat, cu o faţă nouă pentru fanii segmentului exotic. Astfel, gama Aston se va reîntoarce din nou la numai trei produse cu motor V12: Vanquish, DB9 şi mezinul Vantage V12.

Urmareste Automarket
Viitorul DB9 este aşteptat curând, chiar la finele acestui an, lista modificărilor urmând să includă şi o motorizare ceva mai potentă, care să depăşească pragul de 500 de cai putere.
Chiar şi aşa, DB9 se va poziţiona sub Vanquish şi în materie d eperformanţe şi în materie de preţ.

via cars

Comentarii (3)

  • asa se intampla cand vrei sa prostesti cumparatorii cu cioara vopsita... fara a pune efortul intelectual si financiar in a dezvolta ceva original...

    I love Aston Martin, dar nu ar trebui sa foloseasca prea mult tastele copy paste in programele lor de design cand "proiecteaza un nou model"
    17 1
  • Interesant este ca au reusit sa vanda One-77 foare repede. Masina aia chiar nu isi merita nici pe jumatate banii. Mai bine dubla nr. lor si tot ieseau mai bine decat cu Virage...
    10 2
  • phlorin81
    @Automarket...

    De Rapide ati uitat??????
    Aston Martin are in productie momentan 5 modele cu motorizari V12 (Vantage V12, DB9, Virage, Vanquish si Rapide) fara sa punem la socoteala si V12 Zagato (productie programata pt sfarsitul de an)....
    Renuntand la Virage vor ramane 4 nu 3....
    Daca ar fi gama a unui constructor de talia Toyota sau Volkswagen cu zeci de motorizari as intelege confuzia dar asa.....
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru