Aston Martin: “Vom continua să oferim motoare cu combustie internă și după 2030”

de Paul Cosma
Sambata, 05.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin va continua să producă motoare cu combustie internă și după 2030, a anunțat președintele constructorului. Lawrence Stroll susține că întotdeauna va exista o cerere pentru motoarele tradiționale. Declarația lui Stroll vine în contextul în care Marea Britanie a anunțat oficial că va interzice vânzarea de mașini diesel și pe benzină din 2030.

Autoritățile de la Londra au prezentat recent o serie de detalii cu privire la un așa-numit Plan Verde pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Una dintre cele mai importante măsuri este interzicerea vânzărilor de mașini diesel și pe benzină începând din anul 2030. Anterior, britanicii voiau să impună o astfel de lege din 2040 și au devansat ulterior termenul pentru 2035.

Anunțul Marii Britanii nu l-a descurajat pe Lawrence Stroll, miliardarul canadian care conduce destinele Aston Martin.

Stroll a afirmat că producătorul din Gaydon va continua să producă și să ofere mașini cu motoare tradiționale și după 2030, întrucât “întotdeauna va exista o astfel de cerere”. Potrivit lui Stroll, propulsoarele cu combustie internă vor reprezenta 5% din business în 2030. 

Interdicția impusă de guvern obligă Aston Martin să vândă mașini pe benzină doar în afara Marii Britanii după 2030. Există și varianta comercializării pe plan local, însă mașinile nu vor putea fi conduse pe drumurile publice. 

Via Autocar

Comentarii (2)

  • George
    Propulsoarele cu combustie interna vor reprezenta 5% , multumesc :))
    6 15
  • Nemultumitul
    multumesti! De ce?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru