Audi A3 sedan, rivalul lui Mercedes CLA, va fi produs în China

de Bogdan Mirică
Marti, 12.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi va lansa luna viitoare, cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai, noul A3 sedan, rivalul oficial al lui Mercedes CLA. Modelul german va fi produs, în premieră, la o uzină din China.

După ce Mercedes a surprins audienţa Salonului Auto de la Geneva cu debutul live al noului CLA, Audi pune deja la punct ultimele pregătiri pentru un rival. Este vorba despre varianta sedan a actualului A3, programată să ajungă pe piaţă spre finalul acestui an. Versiunea europeană a lui Audi A3 Sedan va fi construită tot pe Bătrânul Continent.

Primul contact cu modelul în trei volume al germanilor va avea loc încă de luna viitoare, în data de 20 aprilie mai exact, cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai. Dezvoltat pe aceeaşi platformă MQB, noul A3 Sedan va prelua o parte din liniile de design ale conceptului cu acelaşi nume, expus în 2011, tot în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Urmareste Automarket
Noutatea absolută o reprezintă decizia oficialilor din Ingolstadt de a produce modelul în trei volume la o uzină din China, pe care o patronează alături de partenerul local FAW.
Această decizie reconfirmă intenţiile Audi de a se concentra pe piaţa din China, acolo unde segmentul premium cunoaşte o evoluţie pozitivă.

Cu o lungime de 4.4 metri, o lăţime de 1.84 metri şi o înălţime de 1.39 metri, Audi A3 sedan va împrumuta motoarele actualei variante hatchback, de la TSI-urile de 1.2 litri şi 1.8 litri, până la dieselul 2.0 TDI de 150, respectiv 184 de cai putere.

via wcf

Comentarii (12)

  • Adrian
    Eu am crezut ca A5 poate concura cu CLA...
    4 10
  • phlorin81
    "Made in China" si pret premium.......
    18 13
  • @ phlorin81
    La Apple a functionat de minune aceasta strategie ......
    8 0
  • Adrian
    @phlorin81 Chiar ca....asta e nesimtire pe fata.
    4 4
  • un oarecare
    Lumea face o confuzie intrea a fi produs in China si a fi produs cu piese chinezesti!Toata tehnologia este nemteasca, doar mana de lucru mai ieftina.Fiind instruiti de nemti fac acelasi lucru dar cu costuri mult mai mici!
    17 5
  • BaditzaEx
    @Adrian pt A5 rival de la Merc, este C-class coupe
    sunt convins ca va arata bine acest A3 sedan, dar ii va lipsi acel ceva ... pe care noul CLA il ofera din plin
    oare care ar fi replica venita de la BMW?, seria 1 sau poate seria 2 ?! ( chiar daca seriile 4 , logic ar fi sa fie doar coupe-uri in 2 usi )

    la naiba maine-poimaine , din cauza la Merc ( ca nu-si noteaza si ei ca oamenii modelele cu serii in cifre ) o sa-i oblige pe astia de la BMW si Audi sa vine cu seria 2,5 sau A3 si un sfert / A3, 2 si ceva =))
    10 2
  • BaditzaEx
    de Audi Quattro ce se mai audem???, ala chiar e un concept f reusit , care sunt convins ca ar merita toti banii si inca in plus

    p.s. chiar daca A3 sedan nu-ti va lua ochii ca noul CLA ( asa cred, acum vazute din poze ) parca totusi are linii mai fluide ( nu stiu dk m-am exprimat corect ) dar ideea este ca mie A3 imi pare mai bine desenat cap-coada , CLA-ul observandu-se ca e un Aclass prelungit
    5 1
  • Si? Va costa in showroom cu 5000 mai putin decat varianta fabricata in Europa?Nu cred! Diferenta de cost/pret va intra tot in buzunarele lor.
    5 1
  • AndreiRN
    Va fi asamblat in China ca de produs cam toate componentele VAG sunt produse in China dar asamblate peste tot in lume. De ce oare au probleme cu injectoarele?
    5 8
  • mai oameni buni,mai mergeti si voi la scoala...cat despre a3 sedan o sa vedem reactia europenilor visavis de un audi produs in china(chiar si cu piese nemtest).de asemenea sunt foarte curios de pret,ar trebui mai ieftin cu macar 10%.
    8 1
  • @ Automarket
    Audi A3 sedan destinat pietei europene va fi produs in Ungaria la Gyor . Aceasta stire a aparut atat in presa germana cat si in Quattroruote . Modelul produs in China va fi destinat pietei locale, similar cu modelul BMW Seria5 produs in China si comercializat doar in China .
    7 0
  • Sper sa arate ca si conceptul A3 sedan.Ar fi superb.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru