Audi A3 Sedan se lansează săptămâna viitoare la New York (+VIDEO)

de Bogdan Mirică
Joi, 21.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi lansează săptămâna viitoare, în cadrul Salonului Auto de la New York, varianta A3 Sedan a modelului compact. Berlina ar putea avea o siluetă de coupe şi va rivaliza cu Mercedes CLA.

Audi nu va neglija ediţia de anul acesta a Salonului Auto de la New York. Germanii vor expune la standul lor o nouă variantă de caroserie în gama lui A3. Compactul va beneficia, începând de săptămâna viitoare, şi de o declinare sedan, gata să se dueleze cu Mercedes CLA.

Noul Audi A3 sedan va folosi aceeaşi platformă MQB a Grupului Volkswagen, ceea ce înseamnă că dimensiunile aproximative vor fi de 4.44 metri lungime, 1.84 metri lăţime şi 1.39 metri înălţime.

Designul va fi inspirat de conceptul A3 Sedan prezentat în primăvara lui 2013 la Salonul de la Geneva, însă va păstra aspectul frontal al actualului A3 hatchback. Noutatea ar putea fi o grilă supradimensionată, în stilul versiunilor RS, în vreme ce posteriorul ar putea adopta o siluetă de coupe, asemeni fratelui mai mare A5 Sportback.

Gama de motorizări va fi preluată de la actualul A3, ceea ce înseamnă că sub capotă vom regăsi de la TFSI-ul de 1.2 litri şi 105 cai putere până la TFSI-ul de 1.8 litri şi 180 de cai putere.

Pentru cei care preferă dieselul va fi prezentă versiunea de 2.0 litri TDI, cu două versiuni de putere, 150 şi 184 cai.

via WCF

Comentarii (10)

  • phlorin81
    @Automarket

    "Designul va fi inspirat de conceptul A3 Sedan prezentat în primăvara lui 2013 la Salonul de la Geneva"
    Oare????
    Nu cumva 2011...?!
    8 0
  • asta mai lipsea...dupa ce ca a 6 =a4 acum avem exact a6+a4 cu 15 cm mai mic...trebuia sa i spuna a 4 short :))...daca asta e raspunsul lor la CLA e de a dreptul jalnic
    12 11
  • Va fi o masina cu dimensiuni perfecte.
    O persoana care merge zi de zi la servici cu masina si de 2-3 ori pe an in concediu nu are nevoie de o masina mai mare. Cred ca se va incadra in dimensiunile vechiului model A4(generatia 2001-2005), asadar va rezulta un sedan perfect(cred ca va prinde foarte bine in SUA, Rusia si alte piete precum si Romania.)
    25 5
  • @ mafia

    Si care e problema ca se fac sedanuri compacte premium? Nu toata lumea isi permite un A4, seria 3 sau S60, plus ca sunt multi oameni care prefera un sedan oricand in locul unui hatchback. E o chestiune de gusturi iar audi vrea sa profite de asta. Desi nu sunt fan Audi nu pot decat sa spun, bravo lor. Pacat ac nu a fost scoasa si o a treia generatie a lui S40, ar fi fost concurentul direct al acestui A3 sedan.
    20 5
  • A3 SEDAN daca va fii concuretul lui Mercedes CLA va fii mai scump ca A4 si urcand pretul in sus ,cu A5 SPORTBACK cum ramane , care la limita(motoare asemanatoare) are acelas pret cu Mercedes CLA...
    8 6
  • @mafia
    Frate ce plictisitor mai esti si ce idei si pareri nepotrivite ai. Unde vezi tu asemanarile, nu stiu. Poate doar in ideea de sedan compact. Si care e problema cu o noua gama pe piata auto. E nevoie de monopol numai din partea celuia ce a scos primul sedan comact? Sa nu mai faca nimeni! Corect? Este o masina mai scumpa decat un hatch si mai ieftina decat un sedan, e intre ele ca si pret, ca si utilitate. In fine..de ce trebuie sa iti explic eu tie astea.. Si totusi, cred ca astia de la Audi au cam copiat modelul dupa aia de la Audi cu nu stiu ce concept prin 2011 :-)
    12 4
  • @andrey11
    Ai perfecta dreptate. Eu, de exemplu, am hatch si il folosesc, cum spui tu, in viata de zi cu zi si de doua ori pe an la un concediu. Nu am copii, asa ca nu imi trebuie mai mare. Daca as schimba masina asta de o am acum, in mod clar as alege asa ceva. Este perfecta, Putin mai mare ca si capacitate a portbagajului, putin mai mare ca si dimensiune exterioara, putin mai buna din orice punct de vedere pastrand acelasi aer interior de hatch! As vrea asa ceva in "garajul meu" din fata blocului acoperit de stele :)). Da, este un segment BUN pe care se va castiga foarte mult teren pentru aceste doua companii. Oricum mai sunt multi jucatori in acest segment: Jetta, Elantra (de ex). Oare se va ajunge in viitor ca hatchul sa fie inlocuit cu astfel de compacte? Nu stiu, dar as fi curios sa vad ce se intampla in urmatorii 10 ani (inca doua generatii auto din acest moment).
    9 4
  • george
    vad ca toata lumea e f de acord dar eu nu inteleg cum poate fi asa ceva o idee buna , in conditiile in care nu vine cu absolut, da absolut nimic nou cum se intampla de exemplu cu CLA . Modelul asta arata exact ca un audi a 4 si atunci pentru ce mai este scos ? tipic vag
    12 7
  • @george
    Si CLA-ul cu ce vine nou? Cu motoarele Renault la pret de Mercedes sau cu feeling-ul artificial al ținutei de drum (nespecific mărcii?)
    3 3
  • BaditzaEx
    ok, deci trebuie sa ne asteptam si la un BMW 2 ?, sau ce serie va fi raspunsul celor de la BMW ?, impartesesc oarecum parerea celorlalti cum, ca sunt N masini cu acelasi design, Dar sincer parca prea mult au crescut masinile in marimi si astfel impartasesc parerea lui @andrey11
    personal gasesc totusi ca Benz reuseste mai bine sa-si diferentieze modelele dar la calitate ( cel putin din testele facute de englezi ) Audi le-a cam luat fata celor de la Benz ( ce a mai ramas din vechea legenda Mercedes regasindu-se la clasele superioare S, G )
    problema eu unul o gasesc la preturi, un tanar care va dori o astfel de masina, cel putin de aici din partea de E a Europei ii va fi cam dificil sa dea banii pe o astfel de masina , caci la un pret de 30-40k - este cam mult, iar daca vrei sa te uiti mai < jos > Jetta aceea nu-i deloc atragatoare ( ca design ) ... Mi-ar placea sa vad un sedan de genul asta ( mai aratos si cu dimensiuni de compacta ) oferit de Seat ( caci nu cred, ca-mi voi putea permite unul de la Benz, Audi sau BMW )
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru