Audi A5 și versiunea de performanță S5 Sportback sunt disponibile în România: prețurile încep de 42.500 de euro

de Daniel Popescu
Joi, 26.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi A5 Sportback și Audi S5 Sportback sunt disponibile în România cu prețuri care pornesc de la 42.500 și, respectiv, 64.500 de euro.

La 4 luni de la prezentarea oficială din septembrie, Audi A5 Sportback și Audi S5 Sportback sunt acum disponibile și pe piața din România.

Construite pe noua platformă MLB Evo, A5 şi S5 Sportback beneficiază de un ampatament mai lung şi de o masă totală mai mică, care în cazul versiunii de performanţă este de numai 1.470 de kilograme. Ampatamentul mai lung are ca efect principal o creştere importantă a spaţiului disponibil la interior, a cărui lungime a crescut cu 17 mm. Pasagerii au un plus de 24 mm pentru genunchi şi 11 mm în plus pentru umeri, ceea ce ar trebui să asigure un confort sporit.

Pasionaţii de tehnologie au de asemenea motive de satisfacţie, întrucât A5 şi S5 Sportback primesc deja celebrul Virtual Cockpit, display-ul gigant de 12.3 inch care înlocuieşte clasicele ceasuri de bord şi care şi-a făcut apariţia în premieră în gama Audi acum doi ani, pe noua generaţie TT. Acesta este acompaniat de un al doilea display cu diagonală de 8.3 inch poziţionat central care găzduieşte sistemul MultiMedia Interface (MMI).

Pe piața din România, cea mai ieftină versiune Audi A5 Sportback este cea cu motor diesel TDI de 2.0 litri care generează 190 de cai putere și un cuplu maxim de 400 Nm și beneficiază de o cutie de viteze automată cu 7 trepte.

Prețul de comercializare este de 42.554 de euro și este valabil pentru echiparea Basic, iar consumul mixt oficial este de 4.2 litri/100 km.

Între timp, Audi S5 Sportback este disponibil într-o singură versiune, cea cu motor pe benzină TFSI de 3.0 litri, 353 de cai putere și cuplu de 500 Nm. Aceasta costă 64.465 de euro și este echipată cu o cutie de viteze automată cu 8 trepte și oferă un consum mediu oficial de 7.3 litri/100 km. 

MOTORIZĂRI A5 SPORTBACK
(Date tehnice complete AICI)
NIVEL DE ECHIPARE
(euro, TVA inclus)
Motor Putere
(CP)
Transmisie Basic Design Sport
2.0 TFSI Benzină
252 CP
S-Tronic7
4x4
48.554 50.614 50.614
2.0 TDI Diesel
190 CP
S-Tronic7 42.554 44.406 44.406
S-Tronic7
4x4
45.304 47.354 47.354
3.0 TDI Diesel
218 CP
S-Tronic7
4x4
50.144 - -

MOTORIZĂRI S5 SPORTBACK
(Date tehnice complete AICI)
NIVEL DE ECHIPARE
(euro, TVA inclus)
Motor Putere
(CP)
Transmisie -
3.0 TFSI Benzină
353 CP
Aut8
4x4
64.465

NOUL AUDI A5 SPORTBACK vs. principalii concurenți

MODEL/VERSIUNE PUTERE
(CP) 
CONSUM MIXT
(l/100 km) 
ACCELERAŢIE 0-100
(secunde) 
PREŢ DE LISTĂ*
(Euro, cu TVA) 
AUDI A5 Sportback
2.0 TDI Basic
190 4.2 7.9 42.554
BMW Seria 4 Gran Coupe
2.0 420d
190 4.0 7.3 46.063
*preţuri de listă, fără oferte de sezon şi promoţii 

NOUL AUDI S5 SPORTBACK vs. principalii concurenți

MODEL/VERSIUNE PUTERE
(CP) 
CONSUM MIXT
(l/100 km) 
ACCELERAŢIE 0-100
(secunde) 
PREŢ DE LISTĂ*
(Euro, cu TVA) 
AUDI S5 Sportback
3.0 TFSI
353 7.3 4.7 64.465
BMW Seria 4 Gran Coupe
3.0 440i
326 7.1 5 58.663
*preţuri de listă, fără oferte de sezon şi promoţii 

Comentarii (21)

  • misto, mai ale cu consumul ala de 4%. Ce mai, o adevarata minune, merge ca un ferarri si consuma cat un tico.
    23 16
  • As fi un mincinos dac-as zice ca nu-mi place... desi, in ipoteza SF :-) c-as avea purcoiul de banet cerut de Audi, cred ca as lua mai degraba un A4 Allroad - cu acelasi benzinar de 252 CP al lui A5 Sportback (Quattro si el de serie.)
    19 1
  • kitsch

    Si brusc ma opresc aici si rumeg in gand dezgustat '' primesc deja celebrul Virtual Cockpit, display-ul gigant '' apoi imi dau seama ca-i o greseala la mijloc si forma corecta este : Virtual kitschKopit Display :))

    Mare mi-a fost mirarea sa observ ca vine tot cu scaune de cârpă in varianta BASIC de 5j de mii . Clar ca-i o ''calitate'' nemaiintalnita a interiorului. Apoi privirea imi sare brusc asupra levierului cutiei de viteze si vad ca nici acesta nu-i din piele, ci doar un burduf ca la Logan :)) . Iar farurile alea pe halogen si proiectoarele ceata doar optionale e fenomenal neica. DAS HAUTOS
    15 22
  • inexorabil
    Niciodată nu ți-am dat “negativ”, Mafia, ci am preferat să-ți dezvălui fățiș ceea ce gândesc despre tine…Bine, să presupunem, prin absurd, că ai dreptate: produsele lui v.a.g. sunt de tot râsul, ca să nu folosesc alți termeni sau alte calificative. Băi, și ce dacă?! Fiecare ȋși cumpără exact ce-i poftește inimioara sau ce-i dictează coaja de creier, deci, ȋn definitiv, care-i nemulțumirea ta??? Respectivii ȋți iau ție din buzunar sau din cont suma necesară, de te ofuschezi așa, la nesfârșit? Ah, da, ce suflet nobil ai: vrei doar să le “deschizi ochii minții”, să le faci “binele cu forța”. Sau cauți să-i previi pe alții, ca să nu comită “aceleași greșeli”…Da’ lasă-i să decidă singuri (ceea ce vor face oricum), să se ȋntâlnească taman cu impactul propriilor decizii. Nu poți să prezinți ȋntr-o lumină favorabilă atuurile (reale sau ȋnchipuite) ale japelor decât neapărat maculând și persiflând, de-a valma, “pocnitorile ghermance” și pe amatorii lor? Politica de marketing a cui o aplici, până la urmă? Cine te plătește? Cum de insiști de atâta amar de vreme? Nu ți s-a acrit de același stil ȋmbâcsit??

    Poate catadicsești să-mi răspunzi măcar la o singură ȋntrebare din suita de aici…Și, te rog, găsește minima demnitate de a te semna simplu și elocvent: Mafia.
    18 5
  • acum sa fim seriosi, 4 la suta MIXT la 2.0 tdi 190 cai mi se pare SF, sau poate o fi hybrid si nu scrie in articol!!!! Nu inteleg rostul minciunii, mai ales ca cine da banii pe o masina ca asta nu se uita la consum!
    4 1
  • Salutare bravule inexorabil ! Pai iti pot raspunde la propria-ti intrebare printr-un argument cu cai corecte si incontestabil.

    Articolul 30, aliniatul 1 Inscris in Constitutia Romaniei.

    Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

    Stima,
    6 7
  • babacloanta
    @automobilistu...lu' peste...Una e sa-ti exprimi parerea in public si alta e sa-ti bati joc, sa defaimezi si sa folosesti un limbaj vulgar si cand spun asta ma refer la toate "contributiile" tale, mai mascarescule, cu care ne-ai "stropit" de-a lungul timpului. Am zis.
    6 6
  • Automobilistule!Libertatea ta se termina acolo unde incepe libertatea altuia.Punctul de vedere al Inexorabilului este de bun simt.Nu poti face “bine cu forța”, cum s-a exprimat el.Si nici toti ceilalti care nu's de acord cu tine si nu-ti impartasesc gusturile in materie de automobilism nu sunt niste ...orice ii numesti tu.Libertatea de opinie nu-ti da dreptul sa jignesti,sa "persiflezi sau sa maculezi" ca sa citez din clasici.Libertatea asta e inteleasa gresit.Priveste inapoi si vezi ce i s-a intamplat chiar unui presedinte de tara care si-a permis sa jigneasca.Acolo s-a terminat chiar si libertatea lui,Nu ne asteptam sa intelegi asta pentru ca esti obisnuit sa arunci cu noroi.Probabil asa se procedeaza la tine "acasa".Nu ti se cerea decat putina decenta si taria de caracter de a "da Cezarului ce'i al Cezarului".Poti demonstra oricand ca nu posezi asa ceva,destul de usor.Mai greu e invers.Babacloanta beneficiaza de aceeasi libertate de exprimare.De ce trebuie sa si exprime parerea doar intrebat? Tu asa procedezi?Sau tu crezi ca ai mai multe libertati ca altii?
    3 5
  • inexorabil
    Mafia, cumva ai impresia că legile omenești, inclusiv Constituțiile, sunt inspirate de Cuvântul lui Dumnezeu? Dacă ar fi fost așa, nici nu s-ar fi conceput ideea de sfârșit al lumii. A respecta ȋntru totul și ȋntocmai legile omenești te poate ridica ȋn ochii semenilor și te poate ȋncununa cu cele mai ȋnalte onoruri ȋn viața pământească, dar Dumnezeu Se uită la inima omului și ȋl judecă raportându-l la dreptatea Lui, distinctă din fire de justiția plină de fisuri, părtinitoare (deseori, și perversă) și amară a robilor Lui.

    Nu-ți interzice nimeni să apelezi la invective, doar că nu se cade să fie folosite pe un forum sau sub orice altă formă de interacțiune publică, fiindcă o astfel de “libertate” denotă carențe educaționale, dacă nu cumva grave…Din păcate, legile omenești nu le sancționează!

    Tu practici atacul la persoană (pe lângă faptul de neȋnțeles că urăști persoana!), care, ȋn termeni savanți, se numește argumentum ad hominem. Iar dacă drăguța de Constituție ȋți permite, află că Legea de Sus ȋn niciun caz: “Pentru orice cuvânt deșert pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecăţii. Căci din cuvintele tale vei fi găsit drept şi din cuvintele tale vei fi osândit” (Matei 12:36,37). Te poți duce la orice preot sau teolog – vei primi același răspuns, ȋntr-un fel sau altul…

    Ȋn schimb, dacă adresezi sudălmi unor persoane la ordinea zilei care pregătesc ȋmpărăția ȋntunericului pe pământ, această variantă n-ar fi reproșabilă nici aici, nici Dincolo, dar tot de preferat ar fi opoziția, apologetica, mărturisirea credinței, lupta prin orice mijloace disponibile.
    3 7
  • off-topic

    daca nu s-ar mai aduce in discutie pe nea omu' ala care sta intre nori inconjurat de ingerasi ce bine ar mai fi.

    adica constitutiile sa fie facute cu 'mnezau in minte....stupid...care 'mnezau? al tau al meu sau ala cu capot si sandale, ala cu perciunii pana la genunchi sau ala care sta in pozitia lotus?

    cat despre mafia....ignore si vot negativ
    4 5
  • f frumoasa masina. mai astept 3-4 ani sa o iau sh ca noua nu mi-o permit. si vb serios, nu fac misto.
    5 1
  • ca bine zici vianule, in ultima vreme inexorabil imi devenise chiar simpatic, pana a dat iar cu mucii in fasole revenind la obsesiile lui religioase. ce dracu or avea masinile si zeii masii in comun?
    Desi, am auzit din sursa sigura ca isus a condus o Honda Accord, poate ca de asta le amesteca.
    7 2
  • ''.Libertatea de opinie nu-ti da dreptul sa jignesti,sa "persiflezi sau sa maculezi"'' . Am tras o portie de ras. Libertatea inseamna sa te exprimi liber indiferent de feedback: negativ ori pozititv, cum am mai spus. Dupa mintea ta de cocos, ar insemna ca toate miile care au/ protesteaza/tat la P.Univesitatii sa nu mai aiba dreptul la exprimare/opinie asupra clasei politice democrate, ca doar il jigneste si ''maculeaza'' pe Dragnea :)))))
    2 1
  • mircea
    @automobilistul
    Libertatea de opinie e senzațională pe domeniul public, dar aici ești într-o instituție privată și trebuie să respecți regulile acesteia pentru a continua să discuți cu ceilalți membri ai comunității Automarket. Știu, nu e prima dată când auzi asta, indiferent de identitatea pe care o ai. Pentru că sunt sigur că nu intri în casele vecinilor și te apuci să-i înjuri mizând pe faptul că libertatea de exprimare e sfântă în România. You get it.

    @inexorabil
    Aș prefera să limitezi referințele religioase aici. Suntem pe un site cu și despre mașini și sunt atâtea de discutat despre ele, încât nu ne ajung anii pe car-ei avem. Cu religia e bine să ai o relație personală, totuși.

    @TheArrogantOne
    Înțeleg că până la urmă poți accesa site-ul cu noul user, da?
    3 1
  • @mircea . Art.30 alin 2 inscris in Const. RO

    ''Cenzura de orice fel este strict interzisa''
    2 4
  • @mircea
    da, merge perfect, am primit intr-un final mailul de confirmare a adresei, acum totul e ok
    mersi
    3 1
  • mircea
    @automobilistul
    Desigur. Doar că nu prea știi despre ce vorbim aici. Cenzură e când îți interzic să comentezi fără să am motive, nu când te las să comentezi, dar dai pe-afară ca râurile ieșite din matcă și sunt nevoit să-ți șterg comentariile care-i înjură pe ceilalți. Simți diferența?
    1 2
  • @mircea,

    Era vb de inexorabil. Eu nu am injurat niciodata pe nimeni fara motiv. De abia m-am logat pe acest site, nici nu stiam. ;)
    1 3
  • de abia s-a logat pe acest site...

    :))))

    mare e gradina ....spitalului
    2 1
  • Cred ca cel mai intelept e sa te abtii pentru ca nu stii cand se inverseaza rolurile....
    0 0
  • inexorabil
    Bravo, Automarket, v-ați ȋntors ȋn anii ’50…Ca, de altfel, ȋntreaga Românie.

    Degeaba mă “rașchetați”…Am publicat pe FB ceea ce mi-ați interzis voi. Au revoir!
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru