Audi S1 va debuta în luna martie cu 230 de cai putere

de Bogdan Mirică
Marti, 21.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi va expune la Salonul Auto de la Geneva, programat în luna martie, o verisune sportivă a actualului A1. Maşina se va numi S1 şi va fi disponibilă în variantă de caroserie cu trei şi cinci uşi.

Audi va extinde gama micului A1 cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Cel mai mic produs al constructorului din Ingolstadt va avea parte şi de o versiune sportivă, demnă de logo-ul „S”. Surse neoficiale afirmă că la standul Audi vom putea vedea noul S1, practic, un hot-hatch premium, disponibil în variante de caroserie cu trei şi cinci uşi.

Propulsia va fi asigurată de un motor cu patru cilindri de 2.0 litri, supraalimentat. Este vorba despre binecunoscutul TSI al Grupului Volkswagen, dispus să ofere 230 de cia putere, adică la fel ca în cazul actualului VW Golf GTI. În cazul lui A1, motorul va fi conectat la o transmisie automată S-Tronic şi la o tracţiune integrală quattro.

Esential 230 de cai putere va oferi noul Audi S1.
Pe lângă modificările aduse sub capotă, viitorul Audi S1 va beneficia şi de un kit exterior complet nou, cu multe elemente aerodinamice. El va include spoilere redesenate, praguri laterale şi un spoiler montat pe acoperiş.
Posteriorul va fi personalizat cu ajutorul unui deflector în care au fost fixate patru ţevi de eşapament.

Programat să îşi facă apariţia în cadrul Salonului Auto de la Geneva, în luna martie, Audi S1 va ajunge în showroom-uri la scurt timp după debut. Preţul său va fi apropiat de cel al lui Volkswagen Golf GTI.

Comentarii (3)

  • Gabriel
    Nebunie de masina!
    8 4
  • La acelasi pret cu Golful GTI si chiar daca e produs de o marca premium, micului Audi ii lipseste acea imagine pe care GTI a construit-o cu entuziasm si caracter in peste 30 ani.

    Si totusi.... decizia e grea, iar daca ne gandim la sistemul Quattro pe care S1 il va avea, insa GTI nu, atunci oferta lui S1 devine foarte tentanta.
    7 1
  • dudubutter
    daca scapa si de subvirarea caracteristica audi in cazul modelelor S si RS e o treaba.
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru