Audi SQ5 TFSI va debuta la Detroit

de Sebastian Toma
Marti, 08.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul diesel de performanţă oferit vreodată în gama Audi va fi disponibil şi în compania unei motorizări TFSI. Acesta se va numi Audi SQ5 TFSI şi va debuta la Salonul Auto de la Detroit.

Audi SQ5, primul diesel de performanţă al constructorului din Ingolstadt, va primi şi o motorizare alimentată cu benzină. Vorbim despre un V6 TFSI de 3.0 litri, care livrează 354 CP între 6.000 şi 6.500 rpm şi 470 Nm între 4.000 şi 4.500 rpm. Graţie acestei motorizări, versiunea pe benzină a lui Audi SQ5 poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 5.3 secunde, pe când viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. În ciuda prezenţei unui motor supraalimentat de 3.0 litri sub capotă, SQ5 TFSI are un consum mediu de 8.5 litri la sută şi emite 199 de grame de CO2 pe kilometru. La fel ca versiunea diesel, modelul prezintă o transmisie automată cu opt trepte şi sistem de tracţiune integrală quattro în standard.

În raport cu un Q5 standard, modelul prezintă şi un set de bare de protecţie cu un design mai agresiv, un set de capace din aluminiu pentru oglinzile laterale şi jante din aliaj de 20 inch. Acestea sunt completate de o suspensie sport, care reduce garda la sol cu 30 milimetri.

În prezent, Audi este singurul constructor care oferă un model de performanţă în segmentul în care activează Q5. Constructorul din Ingolstadt ar putea primi în curând atenţia celor de la BMW, cu o eventuală versiune M a lui X3, deşi aceasta nu a fost încă luată în discuţie.

Debutul în showroom-uri a versiunii TFSI a lui Audi SQ5 va avea loc în cel de-al treilea sfert al anului curent. Clienţilor li se oferă două nuanţe deosebite – Estoril Blue şi Panther Black, iar accentele sportive continuă şi la interior, ceasurile de bord având cadrane gri şi cifre albe, în timp ce pedalele şi padelele de schimbare a treptelor au un finisaj care imită aluminiul. În standard, modelul are o tapiţerie din piele de culoare neagră, dar sunt disponibile opţional alte patru culori. Lista de opţionale include ornamente din aluminiu, lemn şi fibră de carbon pentru interior, alături de numeroase elemente de confort şi personalizare.

Via AutomobilesReview

Comentarii (2)

  • antiqua
    daca consumul ala-i real io-s popa woodoo...
    13 3
  • cristim
    despre consumul real: este ala oficial inmultit cu 2 :)
    11 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru