Audi SQ5 va primi şi un motor TFSI

de Sebastian Toma
Vineri, 16.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi SQ5, primul membru diesel al gamei S de la Audi, va primi şi o motorizare alimentată cu benzină. Potrivit celor de la Audiblog, modelul va fi echipat cu un V6 TFSI de 3.0 litri şi 354 CP.

Audi SQ5, versiunea diesel de performanţă a lui Q5, va primi şi un frate alimentat cu benzină, anunţă Audiblog.nl. Potrivit portalului olandez, versiunea alimentată cu benzină a lui Audi SQ5 a fost deconspirată de sistemul ETKA al celor de la Volkswagen, catalogul electronic de piese al concernului german, în care erau disponibile componente pentru versiunea de performanţă a lui Q5. Potrivit acestui catalog, versiunea TFSI de performanţă a lui Q5 este echipată cu un motor V6 de 3.0 litri, care furnizează 354 CP. Debutul acestei versiuni ar putea avea loc în luna mai a anului viitor, anunţă portalul olandez.

Versiunea diesel de performanţă a lui Audi Q5, numită SQ5, a fost primul model diesel din gama S a constructorului din Ingolstadt. Modelul are un motor V6 TDI de 3.0 litri, care oferă 313 CP şi 650 Nm. Nivelul de putere furnizat de această unitate permite acceleraţia de la 0 la 100 km/h în 5.1 secunde, iar viteza maximă este de 250 km/h, limitată electronic.

În raport cu un Q5 standard, modelul prezintă şi un set de bare de protecţie cu un design mai agresiv, un set de capace din aluminiu pentru oglinzile laterale şi jante din aliaj de 20 inch. Acestea sunt completate de o suspensie sport, care reduce garda la sol cu 30 milimetri.

Esential 354 CP dezvoltă versiunea TFSI a lui Audi SQ5, anunţă Audiblog.nl
În prezent, Audi este singurul constructor care oferă un model de performanţă în segmentul în care activează Q5. Constructorul din Ingolstadt ar putea primi în curând atenţia celor de la BMW, cu o eventuală versiune M a lui X3, deşi aceasta nu a fost încă luată în discuţie

Via Audiblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru