Autoritățile din SUA investighează Volkswagen după gluma cu "Voltswagen" de 1 aprilie

de Alexandru Monenciu
Vineri, 30.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații apărute în presa germană, Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din SUA investighează Volkswagen pentru păcăleala de 1 aprilie cu schimbarea numelui în Voltswagen.

Mai mulți producători de automobile s-au întrecut în păcăleli de 1 aprilie și anul acesta. Dacia a anunțat că trimite un Duster în spațiu, BMW că renunță la luminile de semnalizare, iar Volkswagen că va folosi denumirea Voltswagen pentru operațiunile sale din Statele Unite ale Americii.

Numai că fix această glumă i-ar putea crea acum probleme constructorului din Wolfsburg.

Mai exact, în urmă cu câteva zile de 1 aprilie, Volkswagen a făcut anunțul prin intermediul unui comunicat de presă, și-a schimbat logo-urile pe rețelele de socializare și chiar a confirmat mai multor publicații de renume că într-adevăr va folosi denumirea Voltswagen.

Ulterior, constructorul din Wolfsburg a recunoscut că totul este o păcăleală de 1 aprilie, dar era deja târziu. Informația făcuse deja înconjurul lumii, iar prețul acțiunilor Volkswagen la bursa din SUA crescuse deja cu 12.5 procente.

Tocmai de aceea, Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din SUA a lansat acum o investigatie, pentru a vedea exact dacă prețul acțiunilor a crescut din cauza acestei păcăleli.

Mai marii companiei au confirmat pentru publicația Der Spiegel că autoritățile americane au cerut informații despre Volkswagen Group of America, și că aceasta din urmă cooperează cu reprezentanții Comisiei.

via Der Spiegel

Comentarii (7)

  • Johnny
    Nu- mi place VW dar se pare ca Americii nici atat. Nu stiu ce sa mai faca de ciuda ca industria lor auto a fost depasita de nemti. Absolut patetic...asa cum din pacate probabil, toata economia lor va fi depasita de Chinezi
    29 4
  • Asa ceva ? Cand Musk creste acțiunile dupa anumite postari pe retelele de socializare nu se activează autoritatile ? O sa termine Tesla fabrica de la Berlin in 2025, daca asa stau lucrurile.
    30 2
  • Johnny
    Ma intreb acum care a fost in realitate efectul Dieselgate. Ori trecerea la electrificare a.i. Tesla sa nu ramana doar o incercare ratata, sau dimpotriva, daca procesul era i carti deja, un redutabil concurent si pe partea electrificata, Tesla urmand a fi detronata in curand. Tind sa cred ca a doua varianta...unde dai si unde crapa?.
    15 1
  • In fiecare zi e 1aprilie!
    Cea mai buna gluma de 1 aprilie e Tesla!
    17 3
  • Fratele renegat al lu’ vianu
    Petre Ţuţea: “Americanii sunt debili mintal”. Desigur, nu în toate privinţele. Dar, atunci când sunt, nu te pune la “mintea” lor!
    20 1
  • Nicu si Paula Seling
    Dar gluma ca Tesla merge in pierdere de ani de zile dar dispune apoi din nimic de zeci de miliarde de dolari,are cresteri artificiale enorme la bursa si n-a platit dividende niciodata pana acum, cand o investigheaza?
    23 1
  • Edikkk
    Nu este nicio teorie a conspiraţiei...

    Pur şi simplu acţiunea ruşinoasă a VW, care în mod laș nu a dat anunţul glumei de 1 aprilie ci înainte cu câteva zile.... a dus la creşteri anormale a acţiunilor VAG şi deci se investighează în mod corect, dacă nu cumva a fost vorba de manipularea pieţei.

    Nu se face aşa ceva, dar VW vor să demonstreze mereu că frizează mereu eludarea legii
    2 12

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru