Autoritățile germane, date în judecate pentru modul în care au gestionat scandalul Dieselgate

de Daniel Popescu
Luni, 27.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O organizație de mediu a acționat autoritățile germane în instanță pentru că Volkswagen a înlăturat de pe mașini software-ul pentru păcălirea testelor de emisii deși inițial nu primise acordul pentru acest lucru.

Organizația de mediu Deutsche Umwelthilfe (DUH) consideră că autoritățile germane nu și-au făcut treaba în mod corespunzător pentru a gestiona scandalul Dieselgate.

Totul pleacă de la decizia inițială a Autorității Federale de Transport (KBA) din Germania, care a stabilit ca Grupul Volkswagen să actualizeze software-ul pentru păcălirea testeor de emisii și să introducă câteva modificări de natură hardware la mai multe componente. În schimb, Grupul Volkswagen a îndepărtat complet software-ul care păcălea testele de emisii, iar organizația DUH crede că acest lucru a fost practic ilegal.

Urmareste Automarket
Din acest motiv, DUH a decis să dea în judecată Autoritatea Federală de Transport, întrucât nu a reacționat în niciun fel în momentul în care Volkswagen a îndepărtat software-ul pentru păcălirea testelor de emisii.
Procesul se va desfășurat în Schleswig-Holstein, statul german în care se află sediul KBA.

Până în prezent, Volkswagen și KBA nu au comentat în niciun fel noul proces în care sunt implicate. Pe parcursul ultimelor luni, Volkswagen a fost aspru criticata că nu a oferit clienților europeni compensații asemănătoare cu cele ale americanilor, care și-au răscumpărat mașinile și au primit despăgubiri de câte 10.000 de dolari.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • hazard
    Cu cat esti mai bogat si mai influent cu atat mai repede se "rezolva" problemele cu legea.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru