Bentley Bentayga EWB Mulliner: noua navă amiral a mărcii

de Tiberiu Safta
Luni, 21.08.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a prezentat oficial noul Bentayga EWB Mulliner. Acesta este noul etalon al mărcii britanice de mașini de lux și primește jante exclusive, piele specială și scaunele avansate Airline Seat Specification.

Începând de astăzi, Bentley are o nouă navă amiral. Și nu este vorba despre un model complet nou, ci mai degrabă despre o nouă versiune a unui model existent. Mai exact, SUV-ul Bentayga primește acum noua versiune EWB Mulliner, creată de către divizia de personalizare a mărcii britanice de mașini de lux.

Față de un Bentayga obișnuit, noua versiune și mai luxoasă aduce numeroase dotări exclusive disponibile în standard, precum și opțiuni noi de personalizare. Noua versiune va putea fi distinsă datorită unui nou set de jante cu design exclusiv și care măsoară 22 de inch, alături de noua grilă cromată Double Diamond, care are un aspect sub forma unor romburi. Tot la exterior mai avem și prize de aer exclusive, montate în aripile din față, precum și capace ale oglinzilor vopsite atât în culoarea caroseriei, cât și într-o nuanță de argintiu satinat.

Cei care nu doresc atât de multe elemente cromate pot alege pachetul Blackline Specification.

Astfel, ornamentele cromate sunt înlocuite cu unele vopsite într-un negru lucios. Inclusiv emblemele pot fi vopsite în negru dacă alegi acest pachet.

Fiind bazată pe varianta cu ampatament alungit, noua versiune este disponibilă în configurație cu 4 locuri sau cu 5 locuri. Indiferent de configurație, Bentayga EWB Mulliner primește, în standard, scaunele ultra-avansate Airline Seat Specification pentru pasagerii din spate. Aceste scaune au propriul lor sistem de climatizare, sunt reglabile pe 22 de direcții și funcționează cu ajutorul a 12 motoare electrice.

Și că tot vorbeam de scaune, ele sunt îmbrăcate în pielea specială Mulliner Harmony Diamond Quilt, care aduce cusături contrastante roșii sub forma unor romburi, care creează un aspect tridimensional. Aceeași tapițerie este prezentă și la panourile portierelor. Bordul și consola centrală sunt îmbrăcate în pielea întunecată Olive Tan, iar aici avem și ornamente decorative din lemn vopsit în negru.

De asemenea, covoarele sunt confecționate integral din nailon reciclat.

O altă dotare care vine la pachet cu noua versiune a lui Bentayga este sistemul Bentley Diamond Illumination. Acesta constă într-un set de lumini LED montate în portiere care emit lumină prin perforațiile mici ale tapițeriei din piele. Portierele din față au câte 12 LED-uri, în timp ce ușile din spate primesc câte 22 de astfel de LED-uri.

Sub capotă se regăsește același motor V8 de 4.0 litri bi-turbo, care livrează 550 de cai putere și 770 Nm. Cu acest motor, Bentayga EWB Mulliner are nevoie de 4.6 secunde pentru a atinge 100 de km/h, iar viteza maximă este de 290 de km/h. Motorul este cuplat la o cutie automată cu 8 trepte, iar puterea este transmisă către toate roțile.

Bentley nu a anunțat până în acest moment prețurile noului model.

via Bentley

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru