Bentley încheie anul 2022 cu record de vânzări. Cel mai popular model rămâne Bentayga

de Alexandru Monenciu
Marti, 10.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a comercializat peste 15.000 de mașini, la nivel global, în 2022, un nou record pentru marca britanică. Cel mai popular model rămâne, desigur, SUV-ul Bentayga.

2022 a fost un an impredictibil, inclusiv în industria auto. În ciuda acestui lucru, unii producători de automobile de lux l-au încheiat cu record de vânzări. Un exemplu sunt britanicii de la Rolls-Royce care au livrat peste 6.000 de mașini, pentru prima oară în istoria lor de 118 ani.

Nici conaționalii de la Bentley nu se lasă mai prejos. Constructorul din Crewe a încheiat anul, de asemenea, cu record de vânzări.

Bentley a comercializat, la nivel global, 15.174 de mașini, cu 4% mai multe decât în 2021. SUV-ul Bentayga rămâne cel mai popular model, reprezentând 42% din vânzările globale ale mărcii.

Locul secund în topul preferințelor este ocupat de echipa Continental GT și GT Cabrio, cea mai vândută versiune fiind GT Speed.

Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de nava amiral Flying Spur. În Marea Britanie, limuzina de lux a reprezentat 65% din vânzări.

America de Nord a fost și în 2022 cea mai importantă piață pentru Bentley. Au urmat apoi China (inclusiv Hong Kong și Macao), Europa, regiunea Asia-Pacific, Orientul Mijlociu, Africa și India.

Toate aceste piețe au înregistrat o creștere a vânzărilor comparativ cu 2021.

via Bentley

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru