BMW: 2 milioane de exemplare Seria 7 produse la uzina din Dingolfing

de Tiberiu Safta
Miercuri, 21.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producția lui BMW Seria 7 a ajuns la 2 milioane de exemplare produse la uzina din Dingolfing. Modelul de lux a fost lansat în 1977 și a ajuns la a șaptea generație.

Uzina BMW de la Dingolfing sărbătorește un moment special, după ce au fost produse 2 milioane de exemplare ale Seriei 7. Exemplarul care a atins această bornă este un i7 xDrive60, adică versiunea electrică a modelului de lux bavarez. Acesta este vopsit în negru, cu interior maroniu și dotat cu piele ecologică, printre altele.

Modelul de lux al companiei cu sediul la Munchen a fost lansat pentru prima dată în 1977. În același an a început și producția modelului tot la Dingolfing, iar etalonul BMW a ajuns în acest an la generația cu numărul 7.

La momentul lansării primei generații, modelul de lux venea echipat cu dotări avansate pentru acea perioadă. Aici amintim de servodirecție în standard, transmisie automată cu două moduri de rulare și chiar un computer de bord. Pe parcursul următoarelor două generații, lansate în 1986, respectiv în 1994, Seria 7 a primit dotări ca ABS, senzori de parcare, sistem de navigație și airbaguri.

Înainte de începutul producției actualei generații, BMW a investit peste 300 de milioane de euro în uzina din Dingolfing.

Astfel, marca bavareză a introdus o tehnologie inovatoare prin care exemplarele gata asamblate se conduc complet autonom până în zona unde sunt efectuate ultimele verificări înainte ca acestea să iasă pe porțile fabricii.

„BMW Seria 7 este modelul nostru de top”, a spus Christoph Schroder, directorul uzinei. "În acesta combinăm luxul progresiv cu cele mai noi tehnologii. Ca niciun alt model, [Seria 7] reprezintă inovațiile auto, precum și ofensiva noastră electrică în segmentul de lux. Ceea ce mă face deosebit de mândru este faptul că îl producem aici încă de când a fost introdus în urmă cu 45 de ani”, a mai precizat directorul uzinei.

Uzina BMW de la Dingolfing este cea mai mare a mărcii bavareze în Europa. Pe lângă Seria 7, aici mai sunt produse Seria 4, Seria 5, Seria 6, Seria 8 și iX. Această fabrică are o capacitate de producție de 250.000 de mașini pe an.

Noul BMW Seria 7 este disponibil în România, la un preț de pornire de 107.457 de euro.

via BMW

Comentarii (5)

  • 2 milioane de maşini poluante !!!

    2 milioane x 15 ani de folosire sau 500.000 km avem 1000 miliarde de km parcurşi cu poluare, iar la 5 litri la sută, vorbim de 50 miliarde de litri de motorină / benzină arşi în atmosferă !

    Doar pentru acest model, de la această marcă.

    Iremediabil.

    Poate evoluăm şi noi... intrăm deja în 2023 ....
    2 17
  • sa nu uiti povestea cu gazele extrem de fierbinti... plus plamanasii bebelusilor (bebelushelor ;)
    12 2
  • Îți poți da seama cărui segment i se adresează, doar citind ce culori de exterior și interior au ales pentru modelul aniversar cu rât de porc. Altfel, tehnologic vorbind, nu pot să nu recunosc că BMW face mașini bune.
    4 2
  • Ca de obicei vorbești doar prostii. Seria 7 in majoritate sunt benzina și consuma peste 10 sa nu zic 15 la suta. Seria 7 reprezintă mult sub 1% din mașinile vândute mai exact 0,08 % și nu in ultimul rând nu sunt mașini de agenți comercial, deci parcurg sub jumate din media de km ai unui alt automobil.
    Altfel spus ar trebui sa mori pe loc (infarct, atac cerebral-scuze nu este cazul ca n-ai organul) la cât ar ajunge cifrele. Calculează cu 75 milioane produse anual…
    8 2
  • Felicitari celor de la BMW ca au reusit sa vanda 2 milioane si e o minune ca se mai vinde asta actual, care e cel mai hidos seria7 din istorie. Nu stiu cum reusesc
    BMW sa le slutzeasca cot la cot VW, care sunt deja notorii cu autosabotajul de cand a venit briliantul conducator Diess (stiu ca nu el e carmaciul acum, dar tampeniile lui vad ca sunt continuate cu voiosie)
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru