BMW a confirmat că pregătește o variantă CS pentru M5: lansare în ianuarie 2021

de Paul Cosma
Duminica, 03.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful diviziei BMW M a confirmat că sedanul M5 va primi o variantă de top CS (Club Sport), a cărei lansare va avea loc în luna ianuarie. Modelul va oferi circa 650 de cai putere și va beneficia și de o serie de elemente modificate la nivelul caroseriei.

În vara lui 2020, BMW a publicat primele imagini și detalii referitoare la M5 și M5 Competition facelift. Nemții au introdus atunci o serie de modificări exterioare și câteva noutăți la interior, iar motorul V8 de 4.4 litri este disponibil în versiuni de 600 CP și 625 CP.

Constructorul bavarez a confirmat acum și informațiile neoficiale potrivit cărora sedanul M5 va primi o variantă de top CS (Club Sport). Șeful diviziei BMW M, Markus Flasch, a spus că noul M5 CS va fi lansat până la sfârșitul lunii ianuarie.

Modelul va oferi circa 650 de cai putere și va beneficia și de o serie de elemente modificate la nivelul caroseriei.

Cuplul motor se va apropia de 800 Nm (750 Nm în cazul versiunilor M5 și M5 Competition facelift). La fel ca în cazul celorlalte versiuni CS, nemții vor pregăti și modificări la nivelul suspensiilor, dar și un sistem de frânare mai performant.

Via Autocar

Comentarii (6)

  • Ultimul M5 " curat ", viitorul va fi hibrid probabil, cu cateva sute de kg in plus, greu de crezut ca va fi mai performanta la timpi pe circuit, noua versiune M5 CS va fi mai usoara cu 70 kg, nu doar mai puternica, probabil va reusi sa scada sub 3 secunde.
    8 1
  • Imi place cum, desi in materialul celor de la Autocar - sursa acestui articol - se precizeaza ca BMW a confirmat ca noul M5 CS va avea 626 bhp (635 de cai putere), Automarket ne spune ca "modelul va oferi circa 650 de cai putere".
    Calitate, tata. Calitate, munca, Ralph Lauren, Vidal Sassoon etc.
    10 3
  • Puterea reala a modelelor M este mai mare decat cea declarata oficial, deci posibil sa fie aproape de 650 cai, daca asta au avut in vedere.
    11 3
  • Edikkk
    BMW scoate maşini noi uzate moral

    :)))

    De ce nu precizează că şi Tesla model 3 întrece acest BMW :)))


    Dar mă rog BMW pentru cei care nu ştiu să semnalizeze...
    5 25
  • Edikk, avand in vedere ca singura ta masina electrica, cel mai probabil, e cea de spalat rufe, ar fi bine sa-ti vezi de lungul nasului si sa nu mai comentezi aiurea pe aici. M-am saturat sa dau peste ineptiile tale pe aici.
    19 1
  • bmw a confirmat de muuult timp acest model. nu doar ca va avea mai multi cai, cca 635, dar cel mai impotant factor va fi greutatea redusa cu cca 150 kg fata de m5-ul standard.
    deja masina a fost testata de auto motor und sport si pe hockenheim a scos un timp mai mic cu 2-3 secunde fata de m5-ul competition.
    asa ca ceea ce AM a scris aici, e stire veche deja
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru