BMW a prezentat cel mai puternic model de serie din istoria mărcii: M5 Competition are 625 CP și accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3.3 secunde

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 09.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a prezentat noul M5 Competition. Sedanul de performanță primește accesorii noi de caroserie, un interior ușor modificat și un motor mai puternic. 625 CP dezvoltă acum unitatea V8 biturbo, iar accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 3.3 secunde.

Noua generație BMW M5 a fost prezentată în toamna anului trecut. Sedanul de performanță a trecut printr-o serie de modificări exterioare, a primit tehnologii moderne și promite performanțe de top. Acum, oficialii constructorului german lansează versiunea M5 Competition.

Sub capota noului BMW M5 Competition se află același motor V8 biturbo de 4.4 litri pe care îl întâlnim și pe versiunea "normală". Acum, unitatea oferă 625 de cai putere (+25 CP) și 750 Nm între 1.800 și 5.800 rpm. Caracteristicile propulsorului pot fi modificate prin simpla apăsare a unui buton. Clienții vor putea alege între modurile Efficient, Sport și Sport Plus.

Resursele unității V8 vor fi exploatate de o cutie automată cu 8 rapoarte croită special pentru această versiune și prin intermediul sistemului de tracțiune integrală M xDrive. În aceste condiții, BMW M5 Competition accelerează de la 0 la 100 km/h în 3.3 secunde (cu 0.1 secunde mai rapid față de M5), iar repriza 0-200 km/h are loc în 10.8 secunde (cu 0.3 secunde mai rapid comparativ cu M5).

Pentru un comportament îmbunătățit, nemții au micșorat garda la sol cu 7 milimetri.

BMW M5 Competition va putea fi comandat în nuanța Frozen Dark Silver, în timp ce grila frontală va fi oferită în culoarea neagră.

Jantele au un design special și măsoară 20 de inch, iar carcasele oglinzilor sunt și ele disponibile tot în culoarea neagră. Cele patru terminații ale sistemului de evacuare sunt vopsite în negru, aceeași nuanță fiind folosită și pentru elementul superior al eleronului.

La interior, BMW M5 Competition va fi oferit cu noi accesorii din aluminiu și fibră de carbon, centuri de siguranță M și tapițerie Merino Aragon. Noul M5 Competition va fi disponibil începând cu luna iulie. 

Comentarii (6)

  • ...Si care ,ma rog ,personalitate?...Ca accelereaza in 3,3 secunde?Masina asta e exact precum o vedeta Tv de azi...altceva nu mai zic...
    20 3
  • BMW a prezentat cel mai puternic model de serie din istorie? Care istorie?
    3 4
  • Care istorie? Istoria geometriei atomice! Asta este raspunsul! Apogeul profesionalismului> Cand terminam de scris subiectele de la tezele Limbii Romane, citeam ce am scris. Sa vad gresilile si daca se poate intelege ce am scris. Vremuri de mult apuse!
    2 2
  • petrush
    @kote
    No, dar cand postezi, de ce nu verifici?
    Dar aveti dreptate Baietii se pricep la automobile, si mai putin la limba romana. Necazul e ca vor sa scrie literatura.
    1 0
  • puterea exemplului,, @petrus. In ziua de azi gasesti o gramada de informatii auto.Nu e neaparat si suficient sa te si pricepi. Nu mai verific ce postez, pentru ca asta este spiritul acum. Incearca sa gasesti (si vei gasi multe) intrebari care nu au nici o logica. La sectiunea "raspunsuri"Calitatea este in continua scadere.As putea zice ca nici nu mai exista. Doar cenusiu si mediocritate. Toate cele bune!
    2 0
  • Un preț aproximativ?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru