BMW a prezentat noul X5 Protection VR6: versiunea blindată a SUV-ului german poate face față cartușelor trase cu un AK-47

de Cornel Șocariciu
Marti, 27.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW X5 Protection VR6, versiunea blindată a SUV-ului constructorului german, poate rezista unui atac cu cartușe de calibrul 7.62 de 39 de milimetri, muniție folosită de pușca de asalt AK-47.

BMW a publicat primele imagini și detalii referitoare la X5 Protection VR6, versiunea blindată a SUV-ului bavarez. După cum sugerează și numele ales de constructorul german, noul vehicul a fost blindat conform certificării VR6, ceea ce înseamnă că SUV-ul poate rezista atacurilor cu muniție de calibru 7.62 de 39 de milimetri, cartușe utilizate pentru pușca de asalt AK-47.

Totodată, noul X5 Protection VR6 poate rezista unei explozii laterale echivalentă cu 15 kilograme de TNT și își protejează pasagerii dacă o grenadă DM51 este detonată sub mașină. Pe lista de opționale, BMW a trecut și un plafon special care poate rezista unui atac din dronă (maximum 200 de grame de explozibil de tip C4).

Pentru a pune în mișcare noul X5 Protection VR6, BMW a pregătit un motor pe benzină. Sub capota SUV-ului blindat se află unitatea V8 de 4.4 litri capabilă să ofere 530 de cai putere între 5.500 și 6.000 rpm și 750 Nm începând cu 1.800 rpm.

Deși BMW nu a menționat masa totală a noului X5 Protection VR6, nemții au ținut să precizeze că accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în doar 5.9 secunde.

Viteza maximă este limitată electronic la 210 km/h.

Totodată, SUV-ul blindat dezvoltat de constructorul german a primit anvelope speciale și un sistem de alarmă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru