BMW a prezentat un M5 pentru poliţia din Germania

de Bogdan Mirică
Marti, 04.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul premium german a expus în cadrul BMW Welt o versiune concept a lui M5, ”îmbrăcată” în uniforma poliţiei germane.

Deşi pe Autobahn sunt foarte puţine zone cu restricţii de viteză, poliţia germană are totuşi nevoie de o maşină rapidă cu care să facă faţă unei intervenţii de urgenţă. BMW s-a gândit deja la o soluţie, pe care a şi prezentat-o în stadiu de concept. Este vorba despre un M5, deghizat în culorile poliţiei germane, prezentat ieri în cadrul celebrului BMW Welt din Munchen.

Considerat momentan doar versiune concept, M5-ul de poliţie vine vopsit în culorile tradiţionale ale forţelor de ordine, gri şi verde. Şi pentru ca maşina să se facă auzită, dar şi văzută în trafic, nu putea lipsi un girofar, amplasat pe acoperiş. Interiorul a fost şi el personalizat şi echipat cu cea mai nouă tehnologie pentru a putea face faţă cerinţelor poliţiei.

Esential 305 km/h este viteza maximă pe care o poate atinge BMW M5 cu pachetul M Driver.
Propulsia rămâne aceeaşi, sub capotă urmând să se afle motorul V8 de 4.4 litri, capabil să livreze 560 de cai putere şi 680 de Nm.
Resursele, transmise punţii spate cu ajutorul unei cutii cu dublu ambreiaj şi şapte rapoarte, reuşesc să împingă sedanul de la 0 la 100 de km/h în doar 4.3 secunde.

Viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h, însă graţie pachetului M Driver poate ajunge până la 305 km/h. 

via carsession

Comentarii (1)

  • am inteles ca exista si o versiune tunata dotata cu un lansator de rachete cuplat direct la detectorul de radar
    11 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru