BMW anunţă ofensiva hibrizilor: "Vom lansa o versiune hibridă plug-in la fiecare trei luni"

de Daniel Popescu
Miercuri, 10.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiecare model BMW va ajunge să aibă o versiune hibridă, întrucât constructorul german plănuieşte lansarea unei astfel de variante la fiecare trei luni.

BMW şi-a stabilit strategia pentru a respecta noile norme de emisii impuse pentru anul 2025, iar soluţia este una deja prezentă în gama constructorului de la Munchen.

Constructorul german va lansa o versiune hibridă pentru unul dintre modelele sale din gamă la fiecare trei luni, iar obiectivul final este practic ca fiecare model să aibă o astfel de variantă ecologică. Astfel, după modele precum BMW X5 40e, BMW Seria 2 Active Tourer 220xe sau BMW Seria 3 330e, nemţii pregătesc lansarea unui hibrid plug-in şi pentru BMW Seria 7 până în vara acestui an.

"În acest moment optăm pentru motoare relativ mici pe benzină şi sisteme hibride care oferă o autonomie electrică de 20-32 kilometri. Este corespunzător pentru actualii clienţi, dar este de la sine înţeles că trebuie să creştem autonomia", explică Richard Steinberg, purtător de cuvânt al BMW.

Strategia BMW vine în contextul în care preţul carburanţilor este în continuă scădere ca urmare a reducerii cotaţiilor petrolului pe pieţele internaţionale, ceea ce teoretic va afecta vânzările maşinilor hibride sau electrice.

Totuşi, avantajul prous de BMW este o tehnologie nouă la un preţ asemănător cu cel al versiunilor tradiţionale, diferenţele de costuri fiind mai degrabă neglijabile.

Via Ecomento

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru