BMW aplică litera M pe cea mai puternică electrică a sa: i7 M70 xDrive are 660 de cai putere

de Alexandru Monenciu
Marti, 18.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a lansat o nouă versiune de top pentru modelul cu zero emisii i7. Denumită i7 M70 xDrive, aceasta dispune de 660 de cai putere și 1.100 Nm.

BMW i7 sau, cu alte cuvinte, versiunea electrică a navei amiral a producătorului din Munchen, are de acum o nouă versiune de top. Denumită i7 M70 xDrive, aceasta este cea mai puternică electrică din portofoliul BMW.

Din punct de vedere estetic, avem jante M cu diametrul de 21 de inch, praguri M, embleme care poartă semnătura diviziei de performanță M, ornamente exterioare negre și o temă exterioară bicoloră.

Pentru interior, BMW a pregătit cea mai nouă versiune a sistemului de operare (8.5).

Nu lipsește sistemul de frânare M Sport, cu etriere albastre, șasiul BMW M și tracțiune integrală.

Noul BMW i7 M70 este echipat cu două motoare electrice. Cel de pe puntea față dezvoltă 259 CP, iar cel de pe spate 490 CP. În total, cele două motoare oferă o putere totală de 660 CP și 1.100 Nm, cu M Launch Control sau funcția M Sport Boost activată.

În ciuda unei mase proprii de 2.689 de kilograme, limuzina electrică atinge 100 de km/h în 3.7 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h.

Din pachet mai face parte și o baterie de 101.7 kWh, care promite o autonomie de până la 560 de kilometri.

La o stație rapidă, de 195 kW, repriza 10 - 80% durează 34 de minute.

Pentru o creștere a autonomiei cu 25%, cel de la volan poate activa noul mod Max Range. Acesta restricționează viteza și anumite funcții de confort, inclusiv încălzirea în scaune și în volan.

BMW i7 M70 va ajunge în reprezentanțe în a doua jumătate a anului 2023. Va fi produs la uzina din Dingolfing, Germania.

via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru