BMW ar putea lansa roadsterul Z2 cu tracţiune faţă în 2015

de Sebastian Toma
Vineri, 11.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua familie de modele BMW cu tracţiune faţă va include şi un roadster compact, numit Z2, informează englezii de la Autocar citând surse oficiale.

BMW Z2, roadsterul compact despre care se spunea că va fi încadrat sub Z4 în gamă, a apărut din nou în centrul atenţiei. Potrivit englezilor de la Autocar, modelul este aşteptat să debuteze în 2015 şi va fi bazat pe noua platformă UKL1, care va debuta în 2014, urmând să fie oferit atât în versiuni cu tracţiune faţă, cât şi în versiuni cu tracţiune integrală. O sursă din cadrul mărcii BMW spune că modelul va avea dimensiuni similare cu cele ale lui Z3, iar configuraţia cu tracţiune faţă va fi utilizată pentru a păstra costurile la un nivel cât mai redus.

Viitorul roadster al nemţilor ar putea împărţi platforma cu succesorul actualelor Mini Coupe/Roadster, aşteptat să debuteze în 2017. Cele două modele de la Mini asigură un nivel corect de dinamism în versiunea de 184 CP, iar echivalentul lor din gama BMW promite să ofere un comportament rutier dinamic. Vârful gamei Z2 este aşteptat să fie echipat cu un motor turbo de 2.0 litri, cu bloc din aluminiu, care va fi vândut în cadrul gamei BMW M Performance şi va dezvolta aproape 300 CP. Această versiune ar putea primi şi tracţiune integrală, pentru a asigura un nivel corect de aderenţă.

Spre deosebire de Z4, viitorul Z2 va avea un plafon soft-top operat manual, pentru a asigura o masă cât mai redusă. Modelul va avea o lungime apropiată de pragul de 4.000 milimetri, o lăţime de 1.700 milimetri şi o înălţime de aproximativ 1.250 milimetri.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • inexorabil
    @Chuck, mai degraba intreaba-te cine va fi primul cumparator al modelului; eu cred ca @dan_grc :D
    4 3
  • Sper sa te vedem cat mai curand pe strazile planetei.
    1 0
  • ce a patit oare BMW de face masini sport cu tractiune fata; parca erau puristi in privinta tractiunii spate?
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru