BMW estimează o scădere cu 20% a emisiilor sale în Europa: “Vom vinde mai multe modele electrificate în 2020”

de Paul Cosma
Joi, 20.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW se așteaptă ca vânzările din 2020 să crească și, în același timp, emisiile sale să scadă în medie cu 20% în Europa, după cum a declarat directorul financiar al constructorului. “În 2020, vom vinde mai multe modele electrificate,” a explicat oficialul BMW.

În ultimii doi ani, BMW a înregistrat o scădere a emisiilor la nivel de gamă, de la 128 g/ km în 2018 și se așteaptă ca trendul să continue și în 2020.

În acest an, emisiile medii vor scădea semnificativ, cu circa 20%, până la 100 de grame pe kilometru” a declarat Nicolas Peter, directorul financiar BMW într-o discuție cu jurnaliștii la Munchen.

Argumentul oficialului BMW este creșterea vânzărilor în dreptul modelelor electrificate și a celor cu motoare mai eficiente, astfel încât bavarezii să respecte normele UE și să nu plătească amenzi pentru depășirea emisiilor.

BMW se așteaptă ca vânzările să crească în 2020, după un “început bun” și o creștere în China. În ianuarie, constructorul a vândut 175.000 de unități, conform directorului său financiar.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Tiiiii, dragii moşului, straşnic, inimaginabil de tare ne iubeşte pe noi coana Europa – precizez: bruxellocentrică sau nu, dar, indiferent în care dintre cele două cazuri, pe coordonate neîndoielnic eco – fidelă devizei: “Eco la noi, ecou la voi”. De pildă, ne putem convinge citind dezvăluirea de mai jos.

    “Dar aici vorbim despre maşini!”…Da-da-da, n-am uitat. Maşinile croite în “noul spirit” (panteist) ne vor proteja mediul, aşa “slavo-bizantin” şi “comunist” cum este blestemat să încremenească. Numai că maşinile se vor concentra pe treburile lor, iar cargourile pe ale lor.

    Mă întreb ce alte minuni (precum cele pomenite în articolul invocat) ne va rezerva viitorul de platină (după “epoca de aur”) al Europei “cu două viteze”. Şi cum să nu fim vizaţi, din moment ce aparţinem României, alias ţara de păcat (paronim).

    V-aţi aştepta să emigrez în Rusia?...Acolo m-aş refugia cu sufletul, pentru “alifia” incomparabilă pe lume numită Biserica Rusă (exclud “Ortodoxă”, ca să nu comit pleonasm!), dar cu…boaşele numai în Ungaria sau Polonia m-aş vedea. Cine poate să înţeleagă…să înţeleagă!

    PS. Mă îndur, totuşi, de un indiciu: “iliberalism”.

    https://ro.sputnik.md/society/20200220/29271049/Cadou-din-Anglia-pentru-Romnia-17-containere-cu-deseuri-tratate-chimic.html
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru