BMW i8S: se pregăteşte o versiune mai puternică, dedicată centenarului

de Bogdan Mirică
Joi, 23.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW îşi propune să celebreze 100 de ani de existenţă cu un model special, bazat pe actualul i8. Acesta este aşteptat să se numească i8S şi să ofere performanţe demne de invidiat.

În ultima vreme, tot mai multe zvonuri anunţă un model special BMW, creat pentru a sărbători centenarul companiei. Bavarezii vor să marcheze cum se cuvine venerabila vârstă şi promit o surpriză cu spirit sportiv.

Mai multe surse vorbesc despre un proiect nou, botezat cu numele de cod M100, care ar putea fi bazat pe actualul i8. Unii au sugerat chiar că se va numi i8S, adică o versiune sportivă a supercarului hibrid. Publicaţiile occidentale speculează pe maginea unui i8 cu un exterior mult mai sportiv, cu o suspensie nouă, frâne şi anvelope mai mari pentru o aderenţă mai bună.

Esential 3.5 secunde îi vor fi necesare viitorului BMW i8S pentru a atinge 100 de km/h.
Modificările importante ar urma să apară însă sub capotă, acolo unde se va ascunde un motor bi-turbo de 2.0 litri şi 320 de cai putere sau deja cunoscutul agregat cu şase cilindri în linie, de 3.0 litri şi 480 de cai. Indiferent de soluţia aleasă va exista şi un motor electric de 110 cai putere, care va acţiona roţile din faţă.

Noul conglomerat de propulsie ar urma să asigure un sprint de la 0 la 100 de km/h în 3.5 secunde şi o viteză maximă, limitată electronic la 250 de km/h.

Dacă proiectul este dus la sfârşit cu succes, modelul ar urma să se comercializeze la un preţ cu 30% mai mare decât cel al actualului model.

Comentarii (3)

  • suna bine... sper insa sa faca si niste modificari estetice precum cele pentru gama M
    0 0
  • eu nu stiu ce au gandit oamnii astia cand i-au pus numele, dar cand spui cuiva numele acestei masini, o sa sune exact ca
    "I ate ass"
    9 0
  • "I ate ass"

    da' ce, esti Twetee? :)

    @AM...v-ati suparat?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru