BMW îmbunătățește motorul de 3.0 litri pe benzină. Ar urma să dezvolte circa 370 CP

de Alexandru Monenciu
Vineri, 04.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor de la BMW Blog, constructorul bavarez de automobile ar fi adus o serie de îmbunătățiri motorului de 3.0 litri, pe benzină, cu șase cilindri în linie. Unitatea este cunoscută sub denumirea internă B58.

În prezent, motorul de 3.0 litri pe benzină, cu șase cilindri în linie, echipează mai multe modele BMW. Lista include X5 xDrive40i, 540i, 740i, 840i, Z4 M40i, M340i, X3 M40i și M440i.

Unitatea, cunoscută sub denumirea internă B58, este oferită în versiuni de 340 CP și 374 CP.

Potrivit celor de la BMW Blog, constructorul din Munchen ar fi pregătit deja o versiune îmbunătățită a acestui propulsor (M58B30M2). Noul motor, mai eficient și cu un răspuns mai bun, ar urma să dezvolte cel puțin 370 de cai putere și cel mult 400 CP.

Aceeași sursă mai susține că printre îmbunătățiri s-ar număra o turbină mai mare și o galerie de admisie revizuită.

Viitoarele 540i și 740i ar putea fi primele modele care să primească această variantă îmbunătățită a motorului de 3.0 litri pe benzină.

via BMW Blog

Comentarii (6)

  • Seriff
    Hopa, unde sunt pensatii care tipau ca se vor face doar electrice? Ca cine mai face termice etc.
    Uite ca unii inca investesc in termice si le aduc imbunatatiri, nasol nu?
    18 3
  • Eu cred ca si altii investesc in termice in continuare, chiar daca pe shestake. Ca na... nu e "pa trend" sa vorbesti despre hidrocarburi acum. :)

    Desi, am prins de veste ca de cand a inceput Putler turneul cu tancuri pe la vecini, îmbuibaților brucsălezi le miroase tot mai frumos carbunele ars. Măi să fie!!

    Te pomenesti ca Dieselul tot canceros-ucigaș-de-copii e! Lignitul? Sanatate curata! Culmea! Nici macar nu e nevoie de vreun studiu! Ajung niste rachete-n freza, de la cel mai celebru kaghebist de pe planeta. :))
    12 5
  • Mircea Badea
    au schimbat jiglerul, mare lucru. oricum slabut. ii da electrica fum in marsarier..

    si da, carbunele e mai bun decat dieselul, depinde de centrala, poti sa dormi pe ea..
    1 7
  • Are dreptate Mirciulica (așa umpic)… nu este dezvoltare doar mici ajustării. Nu mai este mare lucru de îmbunătățit la clasice, 150 CP si 5L/km este cam ce se poate si ce este nevoie, in rest nice to have! Din păcate Electricele sunt încă varza si slabe șanse (spre zero) ca toți cei care promit electrificare sa se țina de cuvânt… este la moda propaganda!
    5 1
  • @inexo: stai linistit. Ceva imi spune ca de acum nenorocitii care ne conduc, in frunte cu aia de la brucsal, o sa-si tina bashinile ecologiste in ei pana o sa le iasa ochii din cap. Pentru ca Putler i-a adus cu picioarele pe pamant in cateva zile. Dupa un recul de cateva luni, o sa vedem noile realitati si in domeniul auto. Cui ii arde de masinutze cu baterii cand vine nebunul ala si arunca bombe pe noi?! Si cine mai are timp de ozon cand un razboi ca cel de la ucrainieni degajeaza noxe si codoi cat 100 de ani de viata normala?

    Eu personal nu sper ca nenorocitii de care vorbeam se vor trezi. Nici oamenii de rand. Prostia umana nu cunoaste limite. Lucrurile se schimba numai cu forta. De ex. cand minciunile si gargaunii verzi se izbesc de realitatea nemiloasa. Si omg cum se mai izbesc... Le da borshu' pe nas.

    PS: sper sa nu creada cineva cumva ca il admir pe Putin. Urasc Rusia si tot ce tine de rusi cu toata fiinta mea. Am refuzat sa-mi fac chiar si card Revolut sau sa cumpar benzina de la Lukoil sau Gazprom. Am evitat de cand ma stiu, de cand eram copil, absolut orice produs si orice a avut a face cu rusia, aproape instinctiv, aproape organic. Rusia e de vina pentru multe din suferintele personale si pentru tineretea si vietile distruse ale parintilor si bunicilor mei.
    4 2
  • Forta, o veste buna!!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru