BMW introduce serviciul eDrive Zones: mașinile plug-in hybrid intră automat pe modul de condus electric în anumite zone urbane predefinite

de Daniel Popescu, Foto: BMW
Luni, 16.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a introdus pe mai multe modele plug-in hybrid serviciul eDrive Zones, prin care mașina trece automat pe modul de condus electric atunci când intră într-o zonă urbană predefinită pentru emisii scăzute.

BMW a dezvoltat un nou serviciu dedicat modelelor plug-in hybrid, prin care mașina intră automat în modul de condus electric atunci când pătrunde într-o zonă urbană în care există restricții pentru emisii, cum ar fi în centrul marilor orașe.

Serviciul folosește sistemul de poziționare GPS pentru a identifica imediat atunci când șoferul pătrunde într-o astfel de zonă, iar zona respectivă este evidențiată pe sistemul de navigație.

Serviciul este disponibil în prezent în toate cele 58 de orașe și regiuni din Germania care au definit deja astfel de zone, dar și în alte 20 de zona principale din orașele majore din Austria, Elveția, Olanda, Belgia și Franța.

Constructorul bavarez susține că lista orașelor în care serviciul este disponibil va fi extinsă permanent.

Pentru început, serviciul este disponibil pe versiunile plug-in hybrid BMW 745e, BMW X5 xDrive45e şi BMW 330e, însă numărul modelelor compatibile va crește în perioada următoare.

De asemenea, germanii pregătesc și lansarea unui program de loialitate BMW Points prin care este contabilizat fiecare kilometru parcurs în regim electric, iar punctele acumulate în zonele eDrive Zones se vor dubla.

Pe baza punctelor acumulate, clienții vor obține o serie de recompense, inclusiv volume de încărcare gratuită la stațiile de încărcare din cadrul rețelei BMW Charging.

Serviciul eDrive Zones a fost lansat în urma unui proiect pilot desfășurat la Rotterdam.

Via BMW

Comentarii (6)

  • Și uite așa o să ajungem să nu mai controlăm noi propria mașină, așa încet - încet o să ne iau libertatea noastră... adică, pardon, o să predam libertatea noastră.
    Cam asta este treaba cu electrificatele, astea e scopul lor suprem, asta se urmărește prin introducerea acestor mașini... asta cu "mediu eco" este doar o abureala, o amăgire, care prinde bine la "prostime".

    De fapt multe lucruri "murdare" stau în spatele acestor mașini electrice, dat din păcate "prostimea" e prea spălată pe creier ca să priceapă ceva.
    8 6
  • Ce bine ba baiatule ca ne-ai deschis tu ochii. Numa prosti in tarile alea din vest in care emigram ca sa le spalam ciorapii si sa le debarasam mesele. Aici sunt oamenii destepti care vad prin minciuni. Aici sunt urmasii dacilor liberi, pastratorii adevaratei credinte care nu vor fi supusi nici de masinile electrice nici de smartfoane nici de chip-urile din pasapoarte si nici de vaccinuri sau alte unelte ale necuratului.
    6 4
  • petrusian
    no, si daca bateria e lesinata ce patesti?
    0 2
  • Terry Bill
    Mai ideologie verde (cu conduita si atitudine de camasa verde), nu faci altceva decat sa reiei cliseele cu care v-a intoxicat, pana in ultima celula, propaganda aceea perversa pe care o incrimineaza just domnul VJ si alti bravi luptatori. De parca v-ar fi invatat vreun Lenin mediatic: “Contestati! Contestati! Contestati!” (sau “Ironizati!”, tot asa, de trei ori). Ce anume? Pai ceea ce nu-i place nici sa-l pici cu ceara: ADEVARUL! Automat, “trebuie” terminati si sustinatorii celui mai important lucru din viata…Asa ca…nu vor incepe apele sa curga in amonte. Cu alte cuvinte: nimic nou sub soare (acoperit cu voalul negru al minciunii intonate “convingator”). Dar plata care vi se cuvine o veti lua, volens nolens…Cand va sosi ceasul. Si v-au asigurat si altii: n-aveti NICIO contributie la faurirea acelui “Vest de vis”. Doar il ravniti, ca v-ati descoperit voi o pereche de fudulii in plus, dar meritocratie…cucu.

    PS. De remarcat aceeasi (vesnica) problema cu regulile gramaticale si ortografice la traumatizatii eco. Ceea ce s-ar traduce asa: “Stai sa vad cum scrii, ca sa-ti spun cine esti!”.
    3 2
  • andrei
    BIne ca nu esti tu intoxicat. ca sa nu mai zicem de argumentele omului care nu are argumente "nu scrii corect gramatical".
    "bravi luptatori" - looool. spalati pe creier mai degraba. iti iau controlul masinii, ce sa mai, iti dai seama.
    1 2
  • Terry Bill
    De obicei, cei cu stiinta precara de carte sunt si natarai, si trufasi. Ce sa vorbesti cu ei in aceste conditii? Iti pierzi vremea…

    Si ce tot invocati argumente? Doar vi se pare că sunteti “blindati” cu ele. De fapt, ati pierdut batalia de la bun inceput, oricat v-ati mobilizat pe parcurs. Crunt amagiti sunteti (de Sistem si de Propaganda lui versata) si, la randul vostru, veti crea prozeliti “fara numar”, chiar daca nu va bucurati de aceleasi abilitati ca ale “maestrilor” din tenebre. Iar pe aici nu veti face altceva decat sa tot produceti maculatura. Eco, nu-i bai. Cert este ca adevaratii iubitori de MASINI (statornicia fiind al doilea lor nume) nu vor “pune botul” si ei. Slava Domnului! Din nefericire, nu sunt prea multi…

    Oricum, timpul este cel mai intelept sfetnic. Atuul lui este acela de a tria…Fiindcă vor avea loc si tradari, mai exact din partea slabutilor de inger care se agata intotdeauna de justificarea-standard “Nu (mai) exista alta cale, trebuie s-o apucam si noi in directia batatorita de toata lumea”. In definitiv, imi amintesc de vorba aceea: “Apara-ma de gaini, ca de caini nu ma tem”.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru