BMW modifică serviciul de abonamente pentru mașini: prețuri mai bune și varietate mai mare de opțiuni

de Daniel Popescu
Joi, 02.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a actualizat programul de abonamente pentru mașini din Statele Unite prin scăderea agresivă a prețurilor și posibilitatea de a alege dintr-o gamă mai mare de modele, ca reacție la oferta rivalilor de la Mercedes.

Constructorii premium dezvoltă în prezent o serie de servicii pe bază de abonament pentru mașini, care includ atât utilizarea unei mașini, cât și acoperirea costurilor legate de asigurări sau revizii, iar principala piață de testare a acestora este Statele Unite.

BMW oferă astfel de servicii prin programul Access începând din aprilie 2018, iar acum anunță o actualizare a ofertei prin scăderea semnificativă a prețurilor.

Astfel, germanii au introdus noul abonament Icon care costă 1.100 de dolari pe lună și oferă clienților posibilitatea de a alege între mașini precum modelul electric BMW i3, modelul plug-in hybrid 330e, SUV-ul X2 sau M240i Cabriolet.

Nivelul Legend include modele precum BMW Seria 4, BMW Seria 5, BMW X5 şi BMW M pentru 1.400 de dolari pe lună, cu 600 de dolari mai puțin decât până în prezent, în timp ce nivelul BMW M oferă acces la modele precum BMW M4 Cabriolet, noul BMW M5, BMW M6 Cabriolet şi BMW X6 M pentru 2.700 de dolari pe lună, în loc de 3.700 de dolari. În plus, ca opțiune suplimentară, clienții de la un nivel superior pot alege și modele din cadrul nivelurilor inferioare de preț.

Prin noile abonamente, BMW oferă acum acces la astfel de servicii de la minim 1.100 de dolari pe lună, aceeași sumă pe care o solicită și rivalii de la Mercedes pentru un serviciu similar. Pe această piață activează în Statele Unite și Porsche, care solicită 2.000 de dolari pe lună pentru o gamă alcătuită din 8 modele, printre care se numără 718 Boxster, 718 Cayman, Cayenne și Macan S.

Astfel de servicii au apărut timid și în Europa.

Unul dintre cele mai extinse este cel oferit de Volvo în Suedia, Marea Britanie, Germania, Spania, Italia, Norvegia, Polonia și SUA, prin care solicită 700 de euro pe lună pentru XC40, S60 și V60. De asemenea, BMW derulează un proiect pilot în Marea Britanie cu prețuri care încep de la 562 de lire sterline pentru un Mini Hatch Cooper.

Serviciile pe bază de abonament sunt apreciate în special de tinerii care nu vor să-și bată capul cu asigurările, reviziile și diversele taxe pe care le presupune deținerea unui vehicul în proprietate personală.

Via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru