BMW ne prezintă prima sa maşină virtuală, desenată pentru un joc video: Vision Gran Turismo

de Sebastian Toma
Joi, 15.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a proiectat o maşină de la zero pentru jocul Gran Turismo 6. Este vorbe despre Vision Gran Turismo, un model creat de echipa internaţională de design a BMW Group.

BMW Vision Gran Turismo este un model de performanţă desenat de echipa de designeri a grupului german special pentru jocul Gran Turismo 6. Vision Gran Turismo este inspirat puternic din versiunea de competiţie a lui M235i, numită M235i Racing, dar respectivul model a fost doar un punct de plecare pentru ceea ce vor putea vedea gamerii pe ecrane atunci când vor pune la încercare maşina virtuală de la BMW, prima dezvoltată să ruleze doar pe PlayStation, nu şi pe şosele. Unele voci spun că acest model este o versiune exagerată a ceea ce va ajunge pe şosele în termen de câţiva ani şi va purta numele M2, cel mai mic model din gama M, bazat pe Seria 2 Coupe.

Pentru că în jocurile video banii nu sunt o problemă, designerii BMW au putut să construiască o maşină construită din numeroase elemente din fibră de carbon şi cu un set de spoilere foarte agresive, care fac modelele actuale ale diviziei M să fie foarte discrete. Masa modelului virtual de la BMW, importantă doar pentru specificaţiile tehnice din jocul respectiv, este de 1.180 kilograme şi este distribuită 50:50 între punţi, pentru a asigura un nivel exemplar de echilibru şi de manevrabilitate.

Vrei să conduci un BMW de ultimă generaţie pe circuit? Cu Gran Turismo 6, ai cea mai accesibilă soluţie.

Urmareste Automarket
Cel mai interesant element la modelul virtual de la BMW este motorizarea, un propulsor TwinPower Turbo cu şase cilindri în linie, de 3.0 litri, care livrează 549 CP şi 680 Nm cât se poate de virtuali. Puterea maximă este atinsă la 7.300 rpm, pe când cuplul maxim este furnizat începând cu 1.900 rpm.
Puntea spate primeşte toate resursele, gestionate printr-o transmisie manuală cu şase trepte, al cărui ambreiaj va fi apăsat doar în mediul virtual.

Via BMW

Comentarii (1)

  • superb!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru