BMW pregătește noutăți pentru gama de modele electrice: viitorul Gran Coupe i4 va primi o versiune M

de Daniel Popescu
Duminica, 27.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a confirmat că versiunea de serie a Gran Coupe-ului i4 va avea o versiune M, însă oficialii germani admit că va mai trece o perioadă de timp până la lansarea primului model electric de performanță.

BMW va lansa în cursul anului viitor un Gran Coupe electric i4 care va avea la bază prototipul Concept i4 prezentat în primăvara acestui an.

Oficialii germani au dezvăluit acum că noul model electric va primi și o versiune M, cel mai probabil cu o serie de elemente vizuale specifice după un model similar cu versiunile M340i și M550i pentru Seria 3 și, respectiv, Seria 5.

"Putem confirma că anul viitor vom lansa prima mașină M în segmentul de performanță, pe baza lui i4. Apoi vom lucra la modele de înaltă performanță, dar este prea devreme să anunțăm care vor fi primele modele", a declarat Markus Flasch, șeful diviziei BMW M, pentru publicația CarAdvice.

Practic, un BMW i4 M va necesita mai mult timp pentru dezvoltare, ca urmare a faptului că tehnologia nu este încă pregătită pentru astfel de modele.

"În privința tehnologiei pentru mașini electrice de înaltă performanță, mai avem nevoie de timp până când tehnologia va fi gata pentru a concura de la egal la egal cu alte modele de înaltă performanță deja existente, cum ar fi M3 și M4.

Avem nevoie de timp, dar lucram la asta", a adăugat el.

Chiar și așa, versiunea de serie a prototipului Concept i4 va oferi oricum performanțe majore, datorită unui motor electric capabil să genereze 530 de cai putere. De asemenea, viitorul BMW i4 va fi echipat cu un acumulator de 80 kWh care va oferi o autonomie electrică de 600 de kilometri.

Via CarAdvice

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru