BMW pregătește un model cu un consum mixt de 0.4 litri la sută

de Sebastian Toma
Joi, 18.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a confirmat intenția de a dezvolta prototipul unei mașini care să consume doar 0.4 litri la sută în regim mixt. Printre specificațiile sale se mai numără o viteză maximă de 180 km/h și un portbagaj de 350 de litri.

Esential 4 locuri va oferi modelul BMW care anunță un consum mixt de 0.4 litri la sută.
BMW a confirmat oficial zvonurile care anunțau dezvoltarea unui model care să aibă un consum mixt de 0.4 litri la sută. Modelul ar urma să devină cea mai eficientă mașină din lume alimentată cu combustibili fosili, dar nu va deveni un automobil de serie în viitorul apropiat. Nemții de la BMW vor să realizeze un prototip pe care să îl folosească pentru a-și testa în viața reală viitoarele tehnologii de reducere a consumului de carburant și de eficientizare a motorizărilor cu ardere internă. Compania germană a subliniat faptul că vehiculul respectiv nu este gândit pentru public și nu va fi dezvoltată o variantă de serie, de unde și lipsa prezentării unor imagini ale prototipului.

Proiectul cel nou de la BMW are câteva specificații interesante: patru locuri, portbagaj de 350 de litri, o viteză maximă de 180 km/h și un coeficient aerodinamic de 0.18. Modelul va avea o caroserie din plastic ranforsat cu fibră de carbon, aerodinamică optimizată pentru eficiență maximă și un sistem de propulsie hibrid plug-in.

Cel mai probabil, prototipul va fi un banc de probe pentru divizia i de la BMW, responsabilă deja de producția a două modele diferite complet de ceea ce a oferit până acum constructorul bavarez.

Urmareste Automarket
Reprezentanții BMW au declarat că prototipul lor are drept de circulație pe drumurile publice în baza unei autorizații speciale și că este funcțional. Componentele individuale prezentate de acest prototip și anumite elemente ale sale vor echipa viitoarele modele de producție ale constructorului german. Printre potențialele posibilități de dezvoltare în baza acestui prototip se numără modelul care va fi numit i5 și un SUV electric, dar aceste două modele vor fi, cel mai probabil, doar beneficiare ale tehnologiei dezvoltate pe cel mai eficient BMW creat vreodată.

Via BMWBlog

Comentarii (8)

  • Sandu al-III-lea
    Cred ca e cam fantezista ideea...dar ar putea sa incerce.Nemtii au reusit sa faca motorina din apa si dioxid de carbon,asa ca mare lucru daca nu le-ar reusi.
    6 2
  • Inca astept masina care produce benzina singura in rezervor.
    12 4
  • inexorabil
    Foarte fină, necesară şi nostimă ironia ta, @S. Mai trebuie să apară maşina care va ajunge la destinaţie fără să fie nevoie s-o porneşti.
    Adevărul este că producătorii şi-au cambrat coloana vertebrală şi, de aceea, nu mai ştiu ce să scornească, astfel încât să le salte credulilor mălaiul din traistă...
    6 4
  • ne laudam de ne sar ochii cu consumul de combustibil fosil... ok, se poate si cu 0, fix ZERO ... dar nu ar fi cazul ca publicul sa-si bage mintile in cap si sa inceapa sa ceara consumul de kWh energie electrica la minunata suta de kilometri ? ... nu de alta, dar o as inceapa sa conteze chestia asta.
    7 1
  • Si eu astept masina care sa ma teleporteze la destinmatie. Zau ca m-am saturat de drumuri lungi si plictisitoare !
    1 0
  • inteleg ca se poate dar nu se "permite". la fel ca electricele din anii 90.
    2 0
  • idiocracy, multi dar creduli
    1 1
  • @mm lasa ca o sa vada ei cand e prea tarziu
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru