BMW: producția exclusivistului 3.0 CSL va debuta în primăvară

de Tiberiu Safta
Vineri, 17.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul BMW 3.0 CSL, un model creat pentru a marca 50 de ani de la crearea diviziei BMW M, va fi produs în doar 50 de exemplare. Producția noului model de performanță exclusivist va începe în această primăvară la uzina din Dingolfing.

Spre sfârșitul anului trecut, BMW a lansat noul 3.0 CSL, un model de performanță exclusivist creat pentru a marca cei 50 de ani de existență a diviziei de performanță BMW M. Față de celelalte modele care poartă litera emblematică, noul model exclusivist este dezvoltat integral de către această divizie.

Conceput a fi succesorul spiritual al modelului original 3.0 CSL din anii 70, noul model va fi produs în doar 50 de exemplare, la uzina din Dingolfing. Pentru asta, BMW va adopta câteva procese de producție unice pentru acest model, care va fi construit într-o hală specială, separată de linia de asamblare principală.

Caroseria modelului exclusivist este asemănătoare cu cea văzută la M4 CSL, un alt model de performanță care este produs în aceeași uzină. Aripile noului model exclusivist sunt lățite prin procese speciale de prelucrare și de sudură ale acestora. Apoi, odată montate aripile, caroseria este transportată într-un loc special amenajat pentru a fi vopsită manual de către un grup de specialiști.

Între timp, unele elemente, precum panourile laterale și barele de protecție sunt finisate la uzina BMW din Landshut, aflată în apropiere de cea din Dingolfing.

La final, procesul de asamblare este finalizat într-o locație specială din Moosthenning, unde un grup de 30 de oameni asamblează interiorul și exteriorul noului model.

În total, întreg procesul de producție al noului BMW 3.0 CSL durează aproape două săptămâni. Producția oficială a noului model exclusivist va începe în această primăvară.

via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru