BMW revine la Le Mans în 2024 cu un prototip hibrid

de Tiberiu Safta
Miercuri, 27.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW va reveni, oficial, în cursele de anduranță cu un nou prototip hibrid bazat pe regulamentul Hypercar. Mașina va avea un motor V8 hibrid și va concura la cursa de 24 de ore de la Daytona în 2023 și la Le Mans în 2024.

După o pauză de 24 de ani, BMW revine în categoria de top a curselor de anduranță cu un nou prototip de curse, construit sub egida regulamentului FIA Hypercar. Prototipul, botezat BMW M Hybrid V8 va debuta anul viitor în campionatul american de anduranță IMSA. Prima cursă a noului prototip va avea loc în ianuarie, în cadrul cursei de 24 de ore de la Daytona.

Așa cum sugerează numele, noul prototip este propulsat de un motor V8 hibrid dezvoltat de BMW. Motorul este derivat din seria DTM și dispune de două turbocompresoare. Propulsorul de 4.0 litri dezvoltă 640 de cai putere și un cuplu de 650 Nm.

Pe lângă cursele de peste Ocean, BMW va reveni în clasa de top în cadrul Campionatului Mondial de Anduranță în 2024. Această serie include și faimoasa cursă de 24 de ore de la Le Mans, o cursă pe care BMW a câștigat-o în 1999 cu prototipul V12 LMR.

Deocamdată, BMW nu a anunțat piloții care vor concura pentru echipa germană.

via BMW

Comentarii (2)

  • Apetitul pentru hidoșenii al germănoșilor pare nelimitat...
    5 8
  • Mircea Badea
    o sa rupa cu flashurile..
    7 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru