BMW Seria 2 Coupe a intrat în producţie

de Sebastian Toma
Luni, 04.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a început producţia lui Seria 2 Coupe la fabrica din Leipzig. În fiecare zi, uzina va construi 740 de unităţi.

BMW Seria 2 Coupe a intrat în producţie la fabrica din Leipzig, înlocuind modelul Seria 1 Coupe. Predecesorul Seriei 2 Coupe a fost construit în aproximativ 150.000 de unităţi şi a fost în producţie şase ani. Alături de Seria 2, fabrica din Leipzig produce modelele X1, Seria 1 în versiunea cu cinci uşi şi i3. Ulterior, modelul i8 va fi construit tot în aceeaşi fabrică, acesta urmând să intre în producţie în 2014. În vederea producţiei lui i3 şi i8 în această fabrică, BMW a investit 400 de milioane de euro pentru extinderea şi modernizarea uzinei.

Fabrica BMW din Leipzig are 3.500 de salariaţi şi produce 740 de unităţi Seria 2 Coupe în fiecare zi de lucru. Producţia ar putea fi crescută ulterior, în funcţie de necesităţile ulterioare ale constructorului. În luna septembrie, BMW a înregistrat un nou record intern de vânzări. Constructorul a vândut 189.675 unităţi la nivel global, cu 6.7 procente mai mult faţă de aceeaşi lună a anului 2012.

Urmareste Automarket
Seria 2 nu va fi doar un coupe, bavarezii pregătind deja o versiune decapotabilă. Până atunci, modelul în trei volume al producătorului bavarez păstrează configuraţia cu tracţiune spate şi le aduce celor patru pasageri un şasiu şi o gamă de motorizări optimizate pentru dinamism şi sportivitate.
La fel ca şi în cazul gamei Seria 1, noua gamă va avea liniile de design cu care ne-au obişnuit cei de la BMW, respectiv Sport Line şi Modern Line, completate de pachetul M Sport pentru individualizare.

Via Automobil-produktion.de

Comentarii (4)

  • Dacia Plant
    Sunt curios cine o sa cumpere aceast model si ce vanzari vor avea comparativ cu, concurenta (inca nu m-am uitat sa vad cine sunt), mai ales cand in gama bmw exista seria 3/6 coupe. ?
    1 5
  • pai nu mai exista seria 3 coupe. o sa-l cumpere cei care nu au suficienti bani pentru seria 4. eu cred ca o sa se vanda foarte bine, la un pret mai mic ai parte de o experienta bmw, la fel a facut si mercedes cu cla
    5 1
  • Dacia Plant
    Seria 4. Scuze.
    2 0
  • @Dacia Plant
    Daca se vor produce 740 de seria 2 pe zi inseamna ca deja are comenzi, nu? Ca doar nu produc pe stoc atatea masini, iar daca ne uitam si ca seria 1 coupe, vechiul model, s-a vandut in 150 000 exemplare, cu siguranta si seria 2 coupe se va vinde cel putin la fel de bine, exista clienti pt fiecare model Bmw, stiu ei ce fac:).
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru