BMW și Meta, parteneriat pentru ochelari virtuali care funcționează în mașină

de Alexandru Monenciu
Joi, 18.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile și Meta și-au unit forțele pentru a dezvolta ochelari cu realitate virtuală care pot fi utilizați chiar și atunci când mașina este în mișcare.

În ultimii ani, producătorii de automobile au încercat să integreze tehnologia VR (virtual reality) și MR (mixed reality) în mașini. Anul trecut, Audi anunța că anumite modele din gamă vor integra tehnologia VR a celor de la Holoride.

Și BMW lucrează la ceva asemănător. În ultimii 10 ani, marca bavareză a căutat soluții pentru a aduce tehnologia VR în mașinile sale, dar, de cele mai multe ori, dispozitivele erau derutate de mișcarea mașinii.

Acum, constructorul din Munchen susține că a rezolvat problema cu ajutorul celor de la Meta (compania care, până în 2021, era cunoscută ca Facebook).

BMW și Meta au dezvoltat un concept de ochelari VR care poate face diferența între ce se întâmplă în mașină și în afara ei.

Potrivit celui care conduce departamentul de tehnologie din cadrul BMW Group, Claus Dorrer, "avem în vedere o serie de potențiale scenarii de utilizare a dispozitivelor XR în autovehicule - de la asistarea șoferului în localizarea mașinii într-o parcare aglomerată până la alertarea acestuia cu privire la pericolele de pe șosea și furnizarea de informații importante despre starea vehiculului."

Mai mult, aceste dispozitive de realitate virtuală vor putea fi utilizate pentru jocuri, dar și pentru a face exerciții de meditație.

De asemenea, ele vor fi capabile să indice diverse puncte de interes, spre exemplu obiective turistice, dar și restaurante.

"Implicațiile viitorilor ochelari AR și dispozitive VR - atât pentru pasageri, cât și pentru șoferi - sunt promițătoare," a concluzionat Dorrer.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • Avand in vedere cum conduc retarzii cu BMW, eu am crezut ca toti folosesc deja ochelari cu VR si sunt in lumea lor: strada le apartine, depasesc ca handicapatii, parcheaza pe locurile de handicapati, merg cu ce viteza vor ei, nu cu limita legala, parcheaza in apa, pe plaja, pe partii de schi, prin parcuri, merg pe linii de tramvai.
    Deci clar folosesc VR, altfel nu-mi explic ce cauta troacele BMW pe linii de tramvai, pe plaje, pe partii de schi.
    1 1
  • Pe lângă că vorbești o grămada de prostii, felul in care jignești si generalizezi arată cât de puțin din creierul tău este folosit ca sa fi un om bun, echilibrat si care știe sa aibă grija de sănătatea lui in primul rând.
    Nu in ultimul rând tot ce spui tu si chiar dacă in unele cazuri ar fi corect… nu va schimba nimic, ai făcut pipi împotriva vântului.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru