BMW vrea să revină în Cursa de 24 de ore de la Le Mans: "E pe listă"

de Mircea Meşter
Luni, 26.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După ce Porsche a reintrat cu succes în Le Mans şi a câştigat în al doilea an după întoarcerea în cea mai dură cursă de anduranţă din lume, BMW vizează la rândul său o revenire. Încă nu se ştie când şi la ce categorie.

Ultimii ani din industria auto au adus multe reîntoarceri în motorsport. Iar după ce Porsche şi-a făcut revenirea oficială în Cursa de 24 de ore de la Le Mans anul trecut doar pentru a câştiga cea mai importantă cursă de anduranţă a anului în 2015, un alt nume mare va reveni în competiţia din motorsport care adună cei mai mulţi spectatori. Este vorba de BMW, care recunoaşte prin vocea lui Ian Robertson, şeful biroului de marketing al companiei, că o reîntoarcere a brandului bavarez la Le Mans se numără între planurile din viitorul apropiat.

Esential 1999 este anul în care BMW a câştigat singura sa cursă în Le Mans 24h.
Informaţia este publicată de jurnaliştii britanici de la Autocar, care susţin că Ian Robertson nu a specificat ce clasă a competiţiei vizează BMW. Pe de altă parte, colegii din Albion notează faptul că BMW va intra în cursă cu prototipuri care vor miza pe soluţii alternative de propulsie, informaţiile anunţând chiar o maşină pe pile de hidrogen care va lua startul fie într-una dintre clasele destinate prototipurilor, LMP1 sau LMP2, fie ca invitat experimental, după modelul prin care au intrat în cursă în ultimii ani cei de la Nissan prin Deltawing şi apoi prin ZEOD.

Indiferent de soluţia aleasă, este foarte probabil că BMW să aleagă să-şi promoveze prin prezenţa în Le Mans gama de vehicule cu soluţii alternative strânse în jurul literei i, despre care am aflat la sfârşitul săptămânii trecute că va avea un al treilea membru pe lângă actualele i3 şi i8.

via Autocar

Comentarii (3)

  • Asta nu poate fi decat o veste buna! Aceste curse sunt cu atat mai interesante cu cat la ele marticipa mai multi producatori....
    7 0
  • BMW a facut performanta prin toate competitiile in care a fost implicata . Este un motorist cu adevarat celebru si inovativ . Le doresc succes ! Sunt sigur ca vor face o aparitie frumoasa .
    6 1
  • rotila
    esential! bmw a castigat cand erau favorite mercedesurile. doua au zburat si al treilea afost retras.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru