Brawn a cumparat Honda pentru o lira sterlina

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 10.04.2009
O sursa din cadrul constructorului Honda sustine ca Ross Brawn a cumparat echipa japoneza de Formula 1 cu numai o lira sterlina.

La capatul a numeroase luni de speculatii, Ross Brawn a ajuns in cele din urma la un acord cu constructorul Honda pentru achizitionarea echipei de Formula 1.

La vremea respectiva, cele doua parti au refuzat sa mentioneze detaliile tranzactiei, insa vineri au aparut noi zvonuri pe aceasta tema. Astfel, o publicatie nipona a gazduit declaratia unei surse interne din cadrul Honda, conform careia Ross Brawn a achitat numai o lira sterlina pentru echipa.

"De la retragerea nostra din decembrie, principala noastra prioritate a fost sa vindem echipa cu conditia ca aceasta sa continue activitatea in Formula 1. Pretul nu a fost o problema. Nu puteam vinde echipa unor parteneri care ar fi desfintat-o si ar fi vandut toate bunurile la un pret de baza. De asemenea, a trebuit sa protejam locurile de munca a sute de oameni si cred ca a fost o concluzie buna", a declarat oficialul Honda sub protectia anonimatului pentru publicatia Yomiuri Shimbun.

Un purtator de cuvant al Honda a refuzat sa comenteze declaratiile sursei din interiorul companiei.

Via | Eurosport

Taguri: Brawn, Honda

Comentarii (5)

  • ...
    pentru o LIRE STERLINA ?!
    0 0
  • ...
    Eu stiam asat demult dar stiam ca un euro :P...creca cei de la honda sunt tare frustrati acum :)))
    0 0
  • :))
    mda...si-au dat cu firma in cap astia:)) asta e...bv lor k s-au descurcat...au refuzat oferte in valoare de sute mil $$$ din partea lui bernie...si sigur acesta nu desfinta teamul...asta e
    0 0
  • serios !?
    Stirea asa suna. Nu pot sa inteleg cum o firma ca Honda sa se bazeze orbeste pe cineva. Toate negocierile de vanzare au fost purtate de colegiul de administrare a echipei, acelasi colegiu care este astazi proprietarul Brown Racing. Se pare ca nu romanii au inventat administrarea falimentara urmata de negociere agresiva pentru a se face o p[rivatizare pe un Euro sau ce o fi el. Cate firme romanesti au parcurs acelasi traseu ca aceasta echipa.?
    Totusi ceva nu este logic.
    0 0
  • :)
    Poate exista o clauza prin care Honda poate recumpara pachetul, tot cu o lira :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru