Bugatti a livrat primul Centodieci. Producție limitată la 10 exemplare

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 15.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul francez de automobile a finalizat și livrat primul Centodieci de serie. Cu ghilimelele de rigoare, desigur, având în vedere că producția este limitată la doar 10 exemplare.

EB110 a fost un model foarte important pentru Bugatti. În urmă cu trei ani, constructorul francez de automobile a decis să îi aducă un omagiu și a prezentat, cu ocazia Monterey Car Week, un model special bazat pe Chiron.

Numele său este Centodieci și este inspirat chiar de EB110. Producția este limitată la doar 10 exemplare (toate fiind deja vândute), iar Bugatti ne anunță că tocmai l-a finalizat și livrat pe primul dintre ele.

Mașina în cauză a fost vopsită în nuanța Albastru EB110, la fel ca primul EB110 finalizat în urmă cu mulți ani. Mai mult, uzina din Campagalliano, unde a fost asamblat modelul clasic, era vopsită în aceeași culoare specială. Tocmai de aceea a fost cunoscută sub denumirea "Fabricca Blu".

Artizanii Bugatti au acordat o atenție deosebită detaliilor de la interior. Tocmai de aceea, habitaclul a fost finalizat în 16 săptămâni.

Centodieci este echipat cu un motor W16 de 8.0 litri, quad-turbo, care dezvoltă 1.600 de cai putere.

Sprintul până la 100 de km/h este realizat în 2.4 secunde, iar viteza maximă ajunge la 380 km/h.

via Bugatti

Comentarii (5)

  • Mircea Badea
    slabut, il jigaresc electricele.

    si nu se compara cu stramosul lui la aspect..
    2 8
  • Nu prea ai multe variante de design la asemenea performante… si da din electrice la nivelul asta se poate scoate mai mult cu investiții si costuri mai mici… si totuși aici discutam de ce ne place si nu de ce este etic, moral, prietenos cu mediu… etc. Rămân the Ultimate Machines pe zona asta.
    4 1
  • @dutzu
    ce ultimate? la prosteala poate...si arata ca o vulpe pe etnobotanice..
    1 5
  • Ce sa mai spunem, îmi pare rău ca nu au ajuns încă la nivelul tău de exigenta… asta este mai stai cu milioanele in banca cine știe poate, poate următorul model va ajunge sa te mulțumească ;)
    0 0
  • Iulius
    Constructorul francez???
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru