Bugatti a vândut 400 de unităţi Veyron. Mai sunt disponibile doar 50

de Sebastian Toma
Joi, 05.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti a vândut Veyron-ul cu numărul 400. Compania deţinută de Grupul Volkswagen va mai produce încă 50 de unităţi Veyron.

Esential 2.13 milioane de euro a costat Veyron-ul din imaginile alăturate.
Bugatti Veyron, celebrul hipercar al concernului Volkswagen, a ajuns la exemplarul cu numărul 400. Peste încă 50 de unităţi, cei de la Bugatti vor scoate din producţie monstrul lansat în 2005, urmând să-şi pregătească liniile şi fanii pentru succesorul său. Până acum, Bugatti a vândut 300 de coupe-uri Veyron şi 100 de decapotabile. Toate cele 50 de unităţi rămase vor reprezenta versiunea Grand Sport Vitesse şi ar putea să fie împărţite în ediţii speciale, după cum a fost seria ”Legends” a producătorului din Molsheim.

Veyron-ul cu numărul 400 a ajuns în Orientul Mijlociu şi a costat 2.13 milioane de euro. Clientul s-a ales cu un Veyron Grand Sport Vitesse din seria Legends, dedicat lui Jean-Pierre Wimille. Această serie a fost compusă din numai trei unităţi, deci exemplarul va fi mai valoros după achiziţie decât la momentul cumpărării.

Ediţia respectivă se mândreşte cu un exterior şi un interior în două tonuri, culorile fiind asortate şi inspirate de Bugatti-ul folosit de Wimille în competiţii.

Urmareste Automarket
Doar şase unităţi Veyron vor face parte din seria ”Legends”, toate aparţinând seriei limitate de decapotabile a căror limitator de viteză a fost eliminat. Respectiva serie de decapotabile face parte din "World Record Edition" a lui Veyron şi este compusă din opt unităţi.
La fel ca orice Veyron Grand Sport Vitesse, unitatea cu numărul 400 are un motor W16 quad-turbo care livrează 1.200 CP şi 1.500 Nm. Acceleraţia 0-100 km/h este realizată în 2.6 secunde, în timp ce viteza maximă este de 408 km/h.

Via Bugatti

Comentarii (3)

  • veyron
    Niciodata n-a aratat prea grozav, eufemistic vorbind. Acum arata imbatranita! 2.13 milioane euro? Pentru ce banii pe aproape 1000 de hectare de cernoziom pur romanesc?! Parca-i vopsita cu trafaletul la nea Gheorghita in garaj. Cocalarism curat !
    10 10
  • @veyron
    cred ca esti putin dur - intraevar mai sunt si modele(editii) ce au diverse combinatii ciudate de vopsea -_- / in schimb masina e una grovaza singura si adevarata ei prblema incepe sa fie varsta si anume ca tot asteptam de ceva ani ''noul'' Veyron - de pret nu are sens sa ma iau.. :))
    2 0
  • @veyron
    Nici mie nu imi place actualul Bugatti.....incomparabil cu cele vechi ( Type 57 de ex). Poate urmatoarea generatie o sa fie mai aratoasa. Am vazut un concept frumos care se numeste '' Bugatti Gangloff ''. Sper sa devina realitate ca merita !
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru