Bugatti amână proiectul unui nou model: “În condițiile actuale, prioritatea noastră este lichiditatea”

de Paul Cosma
Marti, 21.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti a amânat discuțiile privind lansarea unui al doilea model în gamă, pe fondul problemelor provocate de pandemie, iar șeful companiei a spus că “lichiditatea este prioritatea” pentru următoarea perioadă.

Anul trecut, Bugatti a anunțat că analizează oportunitatea de a dezvolta un Grand Tourer sau un SUV electric care să aibă patru locuri și să coste între 500.000 și un milion de euro, cu o producție de 600 de unități pe an.

Pentru ca noul model Bugatti să devină realitate, constructorul trebuie să obțină finanțare din partea grupului Volkswagen. Însă, în contextul economic actual, grupul se concentrează pe conservarea resurselor de cash, iar proiectul unui nou model Bugatti a fost amânat.

În acest moment, proiectul (n.a. unui nou model) trebuie pus deoparte. În condițiile economice actuale, prioritatea noastră este lichiditatea, a spus șeful Bugatti, Stephan Winkelmann.

Constructorul din Molsheim a avut recorduri de producție și vânzări în 2019, însă nici Bugatti și nici Volkswagen nu au menționat date concrete cu privire la perfomanțele de anul trecut.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru