Bugatti anunță lansarea unui nou hypercar: Divo va fi produs în numai 40 de unități și va costa 5 milioane de euro

de Daniel Popescu
Marti, 10.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti va lansa în 24 august un nou hypercar care va purta numele pilotului francez Albert Divo. Modelul va fi disponibil în numai 40 de unități, iar prețul unui exemplar este de 5 milioane de euro.

Bugatti a anunțat marți că pregătește lansarea unui nou hypercar și confirmă astfel o serie de speculații apărute în presa internațională în cursul săptămânii trecute.

Noul model va purta numele Bugatti Divo și provine de la pilotul francez de curse Albert Divo (foto, jos), care a câștigat de două ori celebra cursă de la Targa Florio la sfârșitul anilor '20.

Bugatti a publicat un teaser pentru noul model, însă acesta arată doar numele Divo, iar producătorul s-a limitat să afirme că va introduce o nouă filosofie de design, diferită de cea a modelului Chiron.

"Pe baza cerințelor unei astfel de curse, Bugatti Divo va fi ușor și va avea forță de apăsare aerodinamică și forțe g enorme. Rezultatul va fi reprezentat de manevrabilitatea exemplară, iar caracterul dinamic al mașinii va fi evidențiat de un limbaj de design nou și puternic", menționează Bugatti în comunicatul de presă.

Bugatti a menționat că noul Divo va fi produs într-o ediție limitată de numai 40 de unități, iar prețul de comercializare a fost stabilit la 5 milioane de euro.

Lansarea oficială va avea loc în 24 august în California, Statele Unite.

Via Bugatti 

Comentarii (5)

  • hazard
    nu s-a inventat inca litera care sa descrie arhitectura motorului cu care va fi dotat Dino
    3 2
  • cazutul in poponeata are grave repercursiuni asupra vederii

    ...DIVO !
    4 1
  • "un nou limbaj de design nou și puternic"
    Si nou, as putea adauga.
    8 0
  • @clarkson: Bună adăugirea - mai ales că și noul preț e nou-nouț. :-) Justificat se pare, doar numărul miliardarilor s-a triplat și el - odată cu al... divelor din ogrăzile viloaielor preopinenților.

    Serios acu, pe cît sînt pro- hot-hatches de 2-300 CP, tot p-atît sînt contra hypercar-urilor. OK, evoluția umanității e poate stimulată și prin atingerea extremelor hi-tech, dar mașinile de +1.000 CP rămîn după mine aberații - în afara circuitelor, clar.

    Unii colecționari (sau doar investitori abili) ca Țiriac & Co. m-ar contrazice, evident, dar am noroc că nu calcă p-aici. :-)
    10 1
  • mircea
    @Clarkson.
    Am râs. :))
    Mulțumim de sesizare, rezolvat.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru